Damerna vann efter målkalas
Publicerad: 2018-03-07
HV71 Dam bjöd på målkalas när man besegrade Göteborgs HC med 7-4 i Kinnarps Arena. Maja Jakobsson gjorde två medan Alyssa Wohlfeiler, Jenny Antonsson, Fanny Rask, Isabell Palm och Riikka Välilä gjorde varsitt mål i matchen.

HV71 tryckte gasen i botten i den första perioden och dominerade skotten med 14-5, men hade endast Alyssa Wohlfeilers 1-0-mål med sig till den första vilan. I mittperioden kvitterade Göteborg innan Jenny Antonsson och Maja Jakobsson såg till att HV gjorde ett litet ryck till 3-1. Gästerna skulle dock komma tillbaka igen och kvitterade till 3-3 innan den andra periodpausen. I den tredje perioden fick dock HV rejäl utdelning när Fanny Rask, Isabell Palm och Riikka Välilä gjorde varsitt mål inom loppet av en dryg minut och skickade upp HV i en 6-3-ledning. Göteborg reducerade kort därefter, men Maja Jakobsson kunde tillslut fastställa slutresultatet till 7-4 med sitt andra mål för kvällen.

HV71 - Göteborgs HC 7 - 4 (1-0, 2-3, 4-1)

04:24 1 - 0 HV71 4. Alyssa Wohlfeiler (67. Ericsson), EQ

28:11 1 - 1 GHC 11. Caitlin Gilligan (19. Bannon), EQ
28:27 2 - 1 HV71 28. Jenny Antonsson (2. Lindsted, 13. Välilä), EQ
29:56 3 - 1 HV71 95. Maja Jakobsson (49. Rask, 33. Aho), EQ
31:37 3 - 2 GHC 26. Emma Johansson (19. Bannon), PP1
38:53 3 - 3 GHC 19. Genevieve Bannon (91. Guindon), EQ

47:30 4 - 3 HV71, 49. Fanny Rask (13. Välilä), PP1