Seger mot Sönderjyske i CHL
Publicerad: 2015-08-29

Champions Hockey Leagues gruppspel fortsatte under lördagen med hemmamatch mot danska Sönderjyske Vojens. Danskarna kom till Kinnarps Arena med en seger och en förlust mot Red Bull Salzburg i bagaget. Efter en målsnål första period ryckte och avgjorde HV71 matchen i den andra perioden, slutresultatet skrevs till 7-1.

Den första perioden var 20 minuters spel mot Joni Myllykoski i Sönderjyske Vojens mål. HV71 radade upp målchans efter målchans men den finske målvakten stod för flera fina räddningar. Efter halva perioden och ett mönsteranfall sköt Chris Campoli ett skott som gick förbi Myllykoski och i mål, trodde kanadensaren, men efter samtal domarna emellan dömdes det ej mål. HV71 skulle ändå gå till pausvila i ledning efter att Simon Önerud gett hemmalaget ledningen i slutet av perioden.

Campoli fick sin revansch
Om det var ineffektivt i den första perioden var det proppen ur i den andra. Först bröt sig Chris Abbott igenom det danska försvaret och gjorde 2-0 redan efter 44 sekunder och knappa minuten senare ökade Chris Campoli på ledningen till 3-0. Trycket från hemmalagets sida fortsatte och Martin Thörnberg var nära 4-0 efter ett snyggt soloanfall, men pucken gick stolpe stolpe ut. Efter halva perioden fick HV71 chansen i spel fem mot tre och då smällde Chris Campoli in sitt andra mål för kvällen.

Sönderjyske stack upp emellanåt men den andra perioden var lik den första med mycket av spelet förlagt i danskarnas försvarszon. Med fyra minuter kvar av perioden kom även 5-0 till HV71. Ted Brithén var sist på pucken efter ett mönsteranfall från Thörnberg och Christensen.

Spelsugen Melin fick näta
Björn Melin, tillbaka efter skadeuppehåll, gjorde en bra match i sin säsongsdebut. Han var pigg matchen igenom och fick även göra mål då han stod för 6-0 i inledningen av den tredje perioden. HV71 fick ytterligare en tvåmålsskytt i matchen då Ted Brithén rakade in en retur i spel fem mot fyra efter halva perioden.

Det såg länge ut som att Sönderjyske skulle gå mållösa från matchen men Thomas Spelling ville annat och gjorde 7-1 med åtta minuter kvar. 7-1 blev också slutresultatet och med den segern har HV71 fått en smakstart på CHL med två raka segrar och 11-2 i målskillnad.

För HV71 återstår det nu två bortamatcher av Champions Hockey Leagues gruppspel. Nästa vecka åker laget på en road trip. Första anhalt är Vojens på torsdag för att sedan åka vidare till Salzburg och match mot österrikarna på lördag.

HV71 – Sönderjyske Vojens 7-1
 (1-0, 4-0, 2-1)

17:59 1-0 Simon Önerud (Christensen)

20:44 2-0 Chris Abbott (Karalahti)
21:35 3-0 Chris Campoli (Tedenby)
31:58 4-0 Chris Campoli (O’Byrne, Abbott) PP2
35:51 5-0 Ted Brithén (Christensen, Thörnberg)

41:57 6-0 Björn Melin (Moverare)