• Huvudsponsorer

Gratis hockeyskola i HV71 och HC Dalen

23 juni 2016 14:00

HV71 och HC Dalen inför gratis hockeyskola från och med hösten 2016. ”Vi vill att fler barn ska få möjligheten att spela hockey och öka mångfalden i klubbarna”, säger Peter Ekelund, GM i HV71.


När sommaren är över och isen är tillbaka drar HV71:s och HC Dalens hockeyskola igång igen. Förväntansfulla killar och tjejer som under lekfulla former ska lära sig grunderna i skridskoåkning och klubbhantering. Glädje är ledordet i verksamheten och under året som gick tränade hockeyskolan vid 23 tillfällen.

Nytt för i år är att hockeyskolan kommer att vara gratis för samtliga barn. Detta tack vare KABE och Bubs Godis som är med och finansierar träningsavgiften.

– Både HV71 och HC Dalen fyller en viktig samhällsroll i Jönköping med sin barn- och ungdomsidrott – något som KABE gärna är med och stödjer. Det är föreningar med bra värderingar som vårt företag kan stå bakom, säger Alf Ekström, koncernchef på KABE.

– Att bidra till något som skapar bättre förutsättningar för alla barn och ungdomar att komma i rörelse ligger helt vår linje med hållbarhet över generationer. När det dessutom är ett samarbete vi kan göra tillsammans med två lokala föreningar som själva visar ett brinnande engagemang så gör det samarbetet ännu roligare, säger Henrik Elfwing, VD på Bubs Godis.

Årets hockeyskola är för barn födda mellan 2009 till 2011 och börjar till hösten 2016.

– Detta är ett led i att vi vill att fler barn ska få testa på att spela hockey, oavsett vilken bakgrund eller ekonomisk förutsättning man har. Vi är väldigt stolta över att ha kunnat driva igenom projektet tillsammans med våra samarbetspartners och HC Dalen, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Förutom fri träningsavgift har Bauer tagit fram ett utrustningspaket till ett mycket förmånligt pris för alla som deltar i hockeyskolan.