Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Lördag Lör 29 Augusti Aug
Lördag Lör 5 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Stephan "Lillis" Lundh hyllar NBS Tifo inför lördagens match

31 januari 2020 15:19
INFÖR

Efter fem raka förluster har nu HV71 vänt på skutan och segern mot Oskarshamn på torsdagskvällen var lagets tredje i rad. Nu återstår en match innan landslagsuppehållet och Stephan ”Lillis” Lundh tror att publiken får en viktig i lördagens kvällsmatch mot Växjö. ”De är både vår sjätte, sjunde och åttonde spelare”, säger HV-tränaren.


På torsdagskvällen bärgade säsongens tredje raka seger mot Oskarshamn efter att slutsiffrorna landat på 3-1 till HV71:s favör.

– Oskarshamn bort är en riktigt tuff match och jag tycker inte vi börjar matchen speciellt bra. Vi var alldeles för tama och avvaktande och får inte den där pressen som vi vill ha i vårt anfallsspel. Vi var inte heller aktiva i försvarsspelet och lät dem komma in för enkelt i vår zon. Sedan rycker vi upp oss i andra perioden, forwards sätter med press på motståndarna och vi är bättre än Oskarshamn. I den tredje perioden är det lite ställningskrig och det var bra att vi behöll lugnet, säger Lillis och fortsätter:

– Kul att se Oscar Sundh, Christian Sandberg och Johan Johnsson som gör ett bra jobb både i fem mot fem-spelet, men också nyttiga i boxplay. Roligt igen att vi gör mål i powerplay. Det betyder mycket och spelar ganska bra. Jonas gör också en fin insats i målet.

Nu har HV71 vänt fem raka förluster till tre raka segrar och HV-tränaren är tydlig med sin analys av vad som förändrats.

– Inför Röglematchen hade några möten, gjorde en restart och diskuterade igenom hur vi vill spela och vad som krävs för att vi ska hitta tillbaka till ett vinnande spel igen. Vi tappade bort mycket av smartnessen och vi jobbade inte ihop. Efter det har jag sett en förändring hos killarna och även i spelet till det bättre. Framförallt när det gäller avvägningar och hur vi kommunicerar med varandra.

Matchen mot Oskarshamn har nu lagts till handlingarna och på lördag är det dags för ett nytt smålandsmöte, nu mot Växjö Lakers i Kinnarps Arena. Även mot Växjö har HV71 fin statistik denna säsongen då laget vunnit båda mötena mot smålandsrivalen.

– Det ska bli jättekul att möta Växjö lördag kväll i Kinnarps Arena. Vi vill gärna vara med i övre halvan av tabellen och då gäller det att ta tre poäng även imorgon. Det kommer garanterat att vara ett laddat HV71 som åker in på isen.

Innan matchen mot Växjö kommer NBS Tifo stå för ett stort tifo då de firar 15 år. Något som betyder mycket för både spelare och ledare.

– Det går knappt beskriva hur mycket det betyder. De är både vår sjätte, sjunde och åttonde spelare och kommer att skapa en inramning imorgon som ger en otrolig boost till hela laget. Jag har en otroligt respekt för hur mycket tid och passion de lägger ner i sitt arbete.

Mot Oskarshamn saknades Nils Andersson, Anthony Camara, Christoffer Törngren, Didrik Strömberg och Lias Andersson. Enligt Lillis förväntas samma lag ställa upp mot Växjö som senast mot Oskarshamn.

Till sist Lillis. Vilka vinner Super Bowl?

– 49:er vinner, de har snyggast dräkter.