Sandberg tvåmålsskytt när HV71 vann tredje ronden
Publicerad: 2017-04-05
Slutspel
HV71 besegrade Malmö med hela 5-1 i den tredje semifinalen. Stor matchhjälte blev Filip Sandberg med sina två mål och i målet spelade Linus Söderström stabilt.

Efter en trevande inledning från bägge lagen tog HV71 tag i taktpinnen och Lias Andersson satte 1-0 för HV71. Martin Thörnberg passade fram Andersson som i sin tur rundade målburen och la in ledningsmålet via köksvägen. Minuten senare fick ett fullsatt Kinnarps Arena jubla igen. Erik Christensen stod placerad i vänstra tekningscirkeln och med ett slagskott satte han 2-0 i krysset i powerplay.

Filip Sandberg tvåmålsskytt
Med sin 2-0-ledning i ryggen tryckte HV71 på för att utöka sin ledning i andra perioden. Malmö fick aldrig riktigt någon ordning på sitt spel och hemmalaget pressade på ordentligt vilket resulterade att man fick med sig ett antal powerplay. Och det var just i ett av dessa powerplay som Filip Sandberg utökade ledningen till 3-1. HV71 snurrade upp Malmö totalt och en helt ren Sandberg kunde finta ner Nihlstorp och lägga in pucken.

Trots att Malmö inte kom upp ordentligt med sitt spel lyckades man peta in ett tröstmål till 3-1. Med fem sekunder kvar av period två lyckades bortalaget peta in 3-1. Malmöspelaren såg ut att störa Linus Söderström i målet men efter videogranskning kvarstod målet.

– Vi gör en bra period, trycker ner dem i offensiv zon och skapar många lägen. Vi flyttar pucken snabbt, Ted hittar mig framför mål och jag försöker ta ner den och sätta dit den sa Filip Sandberg efter mittperioden.

I tredje perioden fortsatte hemmalaget och framför allt Filip Sandberg att producera mål. Sandberg gjorde sitt andra för kvällen när bumbibjörnskedjan var inne och snurrade i anfallszon.

Med tio minuter kvar av den tredje perioden serverade Ted Brithén en helt fri Oscar Sundh framför mål. Sundh tog god tid på sig att ställa in siktet och satte sen dit 5-1. Sundhs mål blev det sista för kvällen och hemmapubliken hyllade sitt lag med stående ovationer.

HV71 – Malmö Redhawks 5-1 (2-0, 1-0, 2-0)