Summering av helgens J20-matcher
Publicerad: 2017-10-30
J20
Max Bohlin, assisterande tränare i J20 sammanfattar helgens två matcher mot Södertälje och Linköping.

I lördagsmatchen mot Södertälje inleder bortalaget klart bäst. De lyckas med sitt presspel över hela banan och tvingar fram felbeslut från vår sida. Vi tycker att det är vårt spel med puck som är bristfälligt i stora delar av perioden. I Andra perioden rycker vi upp oss spelmässigt, men fortfarande är det Södertälje som skapar de flesta heta målchanserna. Adam Åhman gör en bländande insats i mål och ger oss möjligheten inför tredje då ställningen fortfarande är mållös. Vi räcker tyvärr inte till för dagen utan Södertälje gör två mål i slutet av tredje perioden och vinner rättvist med 2-0.

Inför dagens match mot Linköping pratade vi mycket om att vara mer konsekventa i våra beteenden ute på isen. Vi kommer ut riktigt bra och för spelet i inledningen. Vi får puckar djupt och sätter bra press på deras backar, samtidigt som vi flyttar pucken snabbt och kontrollerat över hela banan. I andra perioden får Linköping spela i numerärt överläge tre gånger om, och i det sista av dem tar de ledningen med 0-1 som också är ställningen inför sista perioden. I den tredje perioden kommer kvitteringen omgående till 1-1 när Alfons Malmström skjuter in ett skott från blå som styrs in av Max Wennlund. Efter att Linköping tagit ledningen med 1-2 lyckas vi etablera bra tryck och kvitteringen kommer av Jacob Grönhagen, som trycker in en retur med tre minuter kvar av matchen. Matchen går till straffar där Linköping till slut vinner.

Sammantaget är vi inte nöjda med prestationen i lördagsmatchen. I dagens match tar vi trots förlusten stora kliv framåt, framförallt genom att spela mer konsekvent i spelet med och utan puck.