Eftersnack med Anton Bengtsson
Publicerad: 2016-01-23

HV71 bröt den två matcher långa förlustsviten när man hemmaslog Modo med 3-0, och Anton Bengtson spräckte sin dystra svit på 14 raka matcher utan mål.

Det första back to back-mötet med Modo uppe i Örnsköldsvik igår blev inte vad HV71 hade hoppats på. Men man studsar tillbaka idag och vinner med övertygande 3-0.
- Igår hade vi dåliga avvägningar, framförallt i styrspelet. Vi håller oss mer till våra grunder idag. vi är inte riktigt där än, men vi är på rätt väg, säger Anton Bengtsson efter matchen.

Matchens två första perioder blev händelserika, där den första präglades av två hjärnskakningar, en på Ted Brithén och en på Modo:s Peter Öberg.

- Det är såklart tråkigt med Ted och Peter, inte kul med hjärnskakningar. Sen så lyckas vi döda den femman som vi får efter matchstraffet, och det ger oss energi att kunna vinna den här matchen.

I den andra perioden kom HV ut med mer fart, vilket enligt Bengtsson var den lilla skillnaden som avgjorde matchen. Han själv lirkade in 2-0-målet i mittperioden, och spräckte därmed sin långa måltorka.
- Man tänker på det hela tiden och tillslut så sätter det sig i huvudet, men det var självklart skönt att få göra mål igen, säger Bengan med ett lättat leende.

Nästa vecka blir en tuff utmaning för HV, som på tisdag gästar Frölunda i Göteborg, tar emot Skellefteå i Kinnarps Arena på torsdag och avslutar veckan med ett E4-derby i Linköping.

- Vi måste höja i stort sett allt nästa vecka och vara mer rejäla i vårt spel. Idag spelade PW bra och höll nollan, vilket självklart är väldigt skönt både för honom och för hela laget, det ger oss mer självförtroende inför kommande matcher.

Skribent Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners