Stark seger på Hovet
Publicerad: 2020-01-18
HV71 visade fortsatt storform efter segern igår och vann utan konstigheter mot Djurgården på Hovet ikväll. Laget släppte aldrig kontroll över matchen och stod för en stark insats såväl offensivt, som defensivt.

Stärkta av gårdagens derbyseger kom HV71 ut starkt mot Djurgården. Ett par minuter in i matchen gavs chansen i numerärt överläge, där nöp Danielle Stone till direkt och gav HV71 ledningen. Fortsatt full fart framåt väntade därefter från båda lagen. Stockholmarna hade ett par heta möjligheter till kvittering, men Alba Gonzalo tog inga fångar och spikade igen mellan stolparna. Istället fördubblade HV71 sin ledning genom Michelle Löwenhielm i slutminuten efter en tilltrasslad situation framför mål.

Djurgården gav sig ut på måljakt i mittperioden och flyttade fram positionerna. HV71 fruktade ej, utan fortsatte på samma sätt med hög press och stark skridskoåkning över hela isen. Löwenhielm nöjde sig inte med sin första fullträff och kunde efter ett långt anfall panga in lagets tredje mål för kvällen. HV71 hade bra kontroll på grejerna och resultatet stod sig perioden ut.

Trots ledningen fortsatte HV71 i samma stil och styrde och ställde på Hovets is även fortsatt. Sanni Hakala utökade ledningen i numerärt överläge, vackert framspelad av Kennedy Marchment. Djurgården kom till slut att replikera två gånger om under loppet av ett par minuter. Först genom Dominique Kremer, innan Jennifer Wakefield sedan hängde dit den. Djurgårds-hoppet släcktes kort därefter då Kaitlyn Tougas satte dit 2–5. Slutresultatet putsades vidare i slutminuten efter att även Kennedy Marchment blivit målskytt.

Djurgårdens IF 2-6 HV71 (0–2, 0–1, 2–3)
02:50 0–1 (PP1) HV71 Danielle Stone (Borgqvist, Tougas)
19:18 0–2 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm (Olsson, Hakala)

37:10 0–3 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm (Hakala, Olsson)

43:48 0–4 (PP1) HV71 Sanni Hakala (Marchment, Morin)
54:24 1–4 (EQ) DIF Dominique Kremer (Östlund)
55:09 2–4 (EQ) DIF Jennifer Wakefield (utan assist)
57:34 2–5 (EQ) HV71 Kaitlyn Tougas (Marchment)
59:37 2–6 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tylke, Tougas)