• Huvudsponsorer

Ulf Johansson inför premiärhelgen

11 september 2015 15:39

I helgen börjar damernas resa i Riksserien 2015/2016 med hemmamatcher mot AIK och Djurgårdens IF. ”Tjejerna har sett fram emot detta länge nu”, säger tränare Ulf Johansson inför matcherna.


Äntligen dags för premiär, hur känns det? Det är väldigt spännande, framförallt för tjejerna som har sett fram emot detta länge nu. Det är så klart stort för oss i laget men även för hela klubben med tanke på den satsning som gjorts till denna säsong.

Vad tror du om helgens matcher mot dom båda stockholmslagen?
Man måste vara realist, vi är nykomlingar och möter SM-finalisten AIK från ifjol i första matchen. Sen spelar det egentligen inte så stor roll vilka man möter för den här serien är så pass jämn. Det är en tuff start men vi ska vara med och slåss om det.

Ni har fått in ganska många nya spelare i laget och bland dom fyra transatlanter, hur har dom kommit in i laget?
Alla fyra har smällt in väldigt bra i laget och har även visat på isen att dom kommer betyda väldigt mycket för oss. En av dom, backen Emma Stauber, är också utsedd som kapten, så det säger mycket om deras kvalité.

Hur är läget i laget inför helgens matcher?
Det har varit lite till och från de sista veckorna med skador och sjukdomar men det verkar som att alla har repat sig nu, förutom Maja Jakobsson som är borta ett tag.

Så här spelar laget i helgen HV71 - AIK, lördag 12 september kl 15.00
HV71 - Djurgårdens IF, söndag 13 september kl 15.00

Båda matcherna spelas i Prolympiahallen. Fri entré.

Tabell och statistik Riksserien