• Huvudsponsorer

Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt

Christensen: "Jag saknar att spela i Kinnarps Arena"

15 maj 2019 08:42
NYHET

Det har gått drygt två år sedan Erik Christensen spelade karriärens sista hockeymatch. Avslutningen blev bästa tänkbara för den spelskicklige centern som HV-fansen älskade och än idag tänker han tillbaka på tiden i HV71 från det nybyggda huset i Edmonton.


Den 22 oktober 2013 gjorde HV71 klart med forwarden Erik Christensen som då var en välmeriterad NHL-spelare men som inte riktigt fick utrymme i sin dåvarande KHL-klubb, Lev Praha. HV71 fick ett fint nyförvärv i en tid där klubben låg skrynkligt till i tabellen, men vad man då inte visste var att spelare som kom skulle bli en spelare som skulle sätta djupa avtryck hos fansen, och var starkt bidragande till klubbens nästa SM-guld.

– Att komma till Europa och Sverige var jättebra för mig och den typen av hockey som jag spelade. Fredrik Stillman och Ulf Dahlén sa till mig att jag bara skulle spela mitt spel och inte fundera så mycket på att göra poäng vilket gjorde att jag blev mer avslappnad, säger Erik och fortsätter:

– Jag fick så mycket energi när jag åkte ut i Kinnarps Arena och spela inför alla fantastiska supportrar. Det är förmodligen det jag saknar mest från min hockeykarriär – att spela i Kinnarps Arena.

Idag har Erik lämnat den aktiva karriären bakom sig och de första månaderna efter att beslutet att lägga av var inte lätt, även om karriären fick det perfekta slutet.

– Det var några månader som var tuffa och där jag hade svårt att acceptera att det var slut. Men jag har haft en fantastisk karriär med 13 år som professionell och där jag till slut fick vara med och vinna en titel. Det hade varit svårt att sluta om vi förlorat finalen och nu kändes det som att jag hade uppnått det jag vill i min karriär.

Eriks tekniska kunskaper på isen undgick ingen och var en stor del i hans popularitet. Vem minns inte solomålet mot Linköping eller hans patenterade skott i bortre krysset från den vänstra tekningscirkeln. Nu ägnar Erik en del av sin tid till att föra kunskaperna vidare till yngre adepter.

– Mitt liv är ganska enkelt. Barnen går i skolan och min fru jobbar så jag är lite ”hemmapappa”. Dessutom hjälper jag min pappa som har hockeyläger nästan varje månad med fokus på puckhantering och puckkontroll. Jag håller på att lära mig hur man ska vara som tränare och att lära ut är mycket svårare än jag kunde tro på förhand. Men jag går lite i tankarna att starta en egen utbildning för unga med fokus på skills.

– Vi är väldigt influerade av Sovjet-hockeyn på 80-talet och hur skickliga de spelarna var. Vi känner att många av dagens spelare inte är utbildade i puckteknik tillräckligt mycket och de unga spelarna inte förstår hur mycket tid man måste lägga ner för att utvecklas dessa skills.

Det var inte bara på isen Erik Christensen var skicklig så få. När han tog med sig lagkompisarna ut på golfbanan så visade han även där att han hade känsla i handlederna och nu finns det än mer tid för golf.

– Vi har faktiskt byggt ett hus som ligger alldeles bredvid en golfbana så nu när snön är borta tar jag varje tillfälle att ge mig ut på banan.

Efter den sista guldfesten 2017 flyttade Erik och familjen tillbaka till hemstaden Edmonton. Även om han har härliga minnen från HV71 försvinner kontakten med sina gamla lagkompisar.

– Ibland hörs jag och Ted Brithén, som var den som jag kan kom närmast under min tid i HV71. Men jag kollar mycket på internet och följer hur det går för mina gamla lagkamrater och jag är inne flera dagar i veckan och kollar på highlights från HV71:s matcher. Dessutom har mina barn börjar spela hockey litegrann och min son pratar ofta om HV71 och minns den fina tiden vi hade i Sverige.

Totalt blev det 132 poäng på 202 matcher i HV-tröjan. Men det var inte bara poängen som gjorde Erik till en favorit. Det var på sättet han gjorde dem och hur han tog till sig hockeykulturen i HV71. En sak är säker. Erik Christensen och hans familj minns tiden i Jönköping med samma värme som HV-fansen minns Erik.