Förlust mot Mora
Publicerad: 2021-12-01
Hockeyallsvenskan
HV71 förlorade under onsdagskvällen mot Mora med 3-1 i Husqvarna Garden. Hemmalaget hade en 1-0 ledning inför den tredje perioden men ett vilt kämpande Mora lyckades vända och vinna matchen. Jesper Kokkonen blev ensam målskytt i HV71.

Det var upplagt för hockeyfest när HV71 tog emot Mora i Husqvarna Garden under onsdagskvällen. Innan matchen hyllades "superfemman" med Pasi Puistola, David Petrasek, Martin Thörnberg, Johan Davidsson och Jukka Voutilainen som tillsammans stod för flertalet sagolika säsonger i HV71.

Ett taggat HV71 med två förluster i bagaget öppnande piggt och bara 2:05 in i första perioden bröt sig Jesper Kokkonen fri och gjorde 1-0 . Mora var strax efter hemmalagets ledningsmål nära att få till en kvittering men en HV-skridsko kom i vägen. HV71 ägde mycket av spelet med puck i resterande delen av perioden - närmast uttökad ledning var i powerplay när båda powerplayformationerna parkerade i Moras försvarszon.

HV71 fortsatte att vara det spelförande laget i inledningen av andra perioden när de vände spelet snabbt och Mora fick problem att hänga med. Matchbilden kom dock att ändras när HV-forwarden Jonathan Davidsson åkte på en utvisning med dryga halva matchen spelad. Mora fick momentum av sitt spel i powerplay och det var på håret att kvitteringspucken kom, men en storspelade Filip Larsson och ett uppofrande spel från HV-backar gjorde att det inte blev några mål i perioden.

Matchen var vidöppen när pucken släpptes i tredje perioden och ett jagande Mora fick precis den starten de önskade. Kvitteringspucken kom, fyra minuter in i perioden, när Filip Björkman skärde in i banan och snärtade iväg en handledare som letade sig in i mål. Matchen stod sedan och vägde innan HV71 drog på sig en dubbelutvisning och Mora fick chansen att spela 5 mot 3. Efter en längre press orkade inte hemmalaget hålla emot längre och Mora gjorde ledningsmålet, 2-1, då var det tio mintuer kvar av matchen. HV71 gjorde ett tappert försök i slutet av matchen att kvittera, närmast var det i powerplay då puckarna ven runt målvakten Andreas Ljunggren i Mora-målet. Med 29 sekunder kvar av matchen satte Mora spiken i kistan när de gjorde 3-1 i öppen kasse och HV71 åkte på sin tredje raka förlust.

HV71 – Mora IK 1 - 3 (1-0, 0-0, 0-3)