Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep

Peter "Humlan" Hammarström inför dubbla hemmamatcher

11 december 2021 09:00
Inför

Tidigare i veckan vann HV71 med förkrossande 8-0 mot tabelljumbon Göteborg. I helgen väntar nya matcher för laget när de möter Modo och Luleå. ”Matchen mot Göteborg har vi lagt bakom oss, fokus nu är att ta 6 poäng i helgen”, säger Peter "Humlan" Hammarström, assisterande tränare i HV71.


I de senaste matcherna har det inte saknats målchanser för HV71, men det sista lilla har saknats för att få pucken över mållinjen alla gånger. Efter att ha gjort åtta mål i matchen mot Göteborg i onsdags hoppas Peter Hammarström att målskyttet ska släppa ännu mer.

– Det hoppas jag verkligen. Gillar speciellt sättet vi gjorde målen på senast, det var något vi hade pratat om på förhand. Vi har snackat om vår tredje forward, eller höga forward i anfallszon, att den ska försöka placera sig mer centralt på en öppen yta. Tendensen har tidigare varit att vi hamnat snett och tagit vinkelskott, då minskar chanserna dramatiskt för att göra mål.

Hanna Olsson hade en stor kväll när hon låg bakom fem av åtta mål.

– Det var en ”dag på jobbet” för Hanna, skämt åsido, Hanna gjorde en bra match men hon kanske inte dominerade så mycket som poängskörden visade. Vi vet alla att Hanna är en otroligt skicklig spelare och blir bara bättre och bättre efter skadan.

Blickar man vidare och mot dagens match mot Modo är det fördel HV71 i vinstkolumnen denna säsong. Första mötet vann ångermanlänningarna men i de två senaste, i slutet av oktober, var HV71 det klart bättre laget och tog två övertygande segrar.

– De kommer vara revanschsugna efter två förluster på hemmaplan senast. Men vi ska fokusera på vår egen prestation och motivation, sköter vi oss och gör det vi ska så har vi en god chans att gå segrande från matchen.

Matchen mot topplaget Luleå dagen efter blir den tredje matchen på fem dagar. Men det är ingenting som ska vara ett problem enligt Hammarström.

– Vi har inte tittat specifikt på Luleå något än. Det gör vi först efter matchen mot Modo. Men vi vet om att Luleå är ett spelskickligt lag som är grymt snabba i omställningsspelet och gör mycket mål. Vi har en idé om hur de gör sina mål men det är inte något jag vill avslöja här. Det är sista matchen innan det blir ett längre break från matcher så vi ska tömma precis allt vi har.

Truppläget?
– Alla som är tillgängliga är friska och pigga. Julia Tylke kommer vara med idag, beroende på hur det går så får vi se om hon även kan spela imorgon. I kedjorna kommer vi att laborera lite då vi är tunt på backsidan, någon av våra forwards kommer att spela back.