Målexplosion i tredje fixade J20-seger
Publicerad: 2018-10-06
J20
HV71:s J20 vann även det andra mötet mot Karlskrona HK, denna gången med 7-4 hemma i Prolympiahallen. Erik Thorwalls, David Karlsson, Sebastian Ehrenflod, Karl Smedberg, Ebbe Fjellström, Joakim Stjern Svensson och Anton Heikkinen gjorde varsitt mål i matchen.

Under den första halvan av matchen såg det ut som att Karlskrona skulle ta revansch för gårdagens förlust mot HV71, för laget gick upp till en 2-0-ledning i den första perioden och utökade till 0-3 halvvägs in i den andra, men då vaknat HV till liv. Erik Thorwalls reducerade bara halvminuten senare och David Karlsson fixade 2-3 strax innan periodpaus, vilket gav laget förhoppningar inför sista perioden.

I den tredje akten blev det också proppen ur för HV. Sebastian Ehrenflod kvitterade bara två minuter in i perioden och Karls Smedberg gav laget ledningen minuterna senare. Gästerna reducerade visserligen strax därefter, men sedan gjorde Ebbe Fjellström och Joakim Stjern Svensson ett varsitt mål i powerplay och Anton Heikkinen fastställde slutresultatet till 7-4 med drygt två minuter kvar.

HV71 - Karlskorna HK 7 - 4 (0-2, 2-1, 5-1)

53:37 5 - 4 HV71, 12. Ebbe Fjellström (28. Fransson, 40. Stjern Svensson), PP1
54:51 6 - 4 HV71, 40. Joakim Stjern Svensson (12. Fjellström, 11. Wassberg), PP1
57:44 7 - 4 HV71, 26. Anton Heikkinen (40. Stjern Svensson, 23. Smedberg), EQ

Skott: 31 - 30 (8-16, 10-7, 13-7)
Utv. minuter: HV71: 10 (4,0,6), KHK: 8 (0,2,6)
Domare: Alexander Österberg
Linjemän: Veronica Johansson, Filip Ivarsson
Arena: Prolympiahallen