Två unga talanger klara för HV71
Publicerad: 2022-04-20
PRESSMEDDELANDE
De två första pusselbitarna är klara för HV71 inför nästa säsong och det handlar om Hilda Svensson och Emma Rehn. ”Det är två unga och utvecklingsbara spelare som har framtiden för sig”. säger Jenni Asserholt, sportchef i HV71.

Hilda Svensson som den senaste säsongen spenderade i Växjö Lakers U16 lag har redan testat på spel i SDHL denna säsong när hon var utlånad till HV71 under åtta matcher. Forwarden har också visat upp sig för den breda publiken då hon spelat TV-pucken för Småland tre år i rad. I den senaste turneringen ledde hon sitt lag till guld då hon gjorde imponerande 45 poäng på 9 matcher.

– Hilda är en utav de främsta talangerna i svensk damishockey just nu och vi är väldigt glada över att valet föll på HV71 för att fortsätta sin utvecklingsresa. Hon besitter en otrolig spelintelligens, en kompetens jag ibland kan sakna i damhockeyn. Det ska bli otroligt roligt att följa henne framöver, säger Jenni Asserholt, sportchef i HV71.

Det andra nyförvärvet, forwarden Emma Rehn, hämtas från Linköping där hon blandat spel i SDHL och division 1 laget. Östgöten som förutom spel i klubblaget spelat TV-pucken för Östergötland och senast representerade hon Sverige i Ungdoms OS i slutet av mars.

– Emma är en härlig energispelare som visar en distinkt karaktär i sitt sätt att spela. En talangfull spelare som vi tror mycket på. Vi tittade på henne när hon spelade Ungdoms OS i mars månad där hon gjorde bra ifrån sig och plockade med sig en silvermedalj tillbaka hem, avslutar Jenni Asserholt.

Båda kontrakten är skrivna över tre år och de kommer kombinera sin hockey med studier på Sandagymnasiet.

FAKTA / Svensson
Född: 060824, Oskarshamn
Moderklubb: IK Oskarshamn
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 167 cm/62 kg

FAKTA / Rehn
Född: 060606, Linköping
Moderklubb: Linköpings HC
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 162 cm/56 kg

Victor Wakerius