Damerna föll mot Luleå
Publicerad: 2022-12-03
Damerna förlorar lördagens hemmamatch mot serieledarna Luleå med 2-4. Sanni Hakala och Mira Markström gjorde HV:s mål.

Luleå fick en drömstart på matchen och gick upp i en 2-0-ledning redan efter drygt treminuter, men efter det spelade HV upp sig ordentligt och började skapa tryck på gästerna. Tillslut kom även reduceringen när Kajsa Armborg grävde fram en puck framför mål och spelade fram Sanni Hakala som kunde raka in pucken till 1-2 i öppen kasse.

Mittperioderna har varit en svaghet för damerna denna säsongen och även ikväll var det motståndarna som tog över initiativet i matchen under mittakten. Luleå skapade de hetaste chanserna och fick Anni Keisala i målet att jobba hårt, men tillslut fick hon kapitulera och se 1-3 slinka in bakom sig.

I den tredje perioden jagade HV en reducering, men serieledarna täppte igen bakåt och släppte inte till några större målchanser för HV att jobba på. Istället chansade man med att plocka ut målvakten med drygt två minuter kvar och då kom 1-4 istället. Mira Markström skulle dock putsa till siffrorna till 2-4 när hon pillade in sitt andra mål för säsongen efter en tilltrasslad situation framför mål.

HV71 - Luleå HF 2 - 4 (1-2, 0-1, 1-1)

00:37 0 - 1 Noora Tulus (Nordin, Hiirikoski), EQ
03:32 0 - 2 Petra Nieminen (ingen assist), EQ
14:26 1 - 2 Sanni Hakala (Armborg), EQ

26:37 1 - 3 Noora Tulus (ingen assist), EQ

58:15 1 - 4 Emma Nordin (Persson, Savolainen), EQ/ENG
59:41 2 - 4 Mira Markström (H. Svensson, Jungåker), EQ

Skott: 16 - 34 (6-12, 4-11, 6-11)