Gediget HV71 nollade Växjö
Publicerad: 2018-10-18
SHL
HV71 stod för en stark insats när man på torsdagskvällen bortabesegrade Växjö Lakers med 4-0. Robin Figren, Mattias Tedenby, Simon Önerud och Markus Ljungh stod för målskyttet.

HV71 kom ut med bra energi och kontrollerade spelet i den första perioden. 1-0 till HV71 kom också tidigt efter att Robin Figren på ett smart sätt vallade in ledningsmålet bakom Viktor Andrén. Det var ”Figges” femte fullträff för säsongen. Växjö jobbade sig in i matchen, främst genom ett par powerplay, men HV71 spelade stabilt i defensiven och höll nollan perioden ut.

• Jag tycker hela vår kedja jobbar hårt och vi har en stabil defensiv som vi lutat oss mot mycket. Nu är vi tre som vill ha ut mer av det offensiva och det tycker jag vi börjar få", sa Robin Figren till C More efter den första perioden.

HV71 fortsatte sitt fina spel även i den andra perioden. Långa anfall kombinerat med hårt jobb och många vunna närkamper ledde till två ytterligare mål för bortalaget. Mattias Tedenby prickade in 2-0 högt bakom Andrén, fint framspelad av Markus Ljungh. Simon Önerud ökade i slutet av perioden på bortaledningen till 3-0. Det var i en kontring Önerud blev serverad en fin passning bakom mål från Christoffer Törngren.

Det stabila spelet fortsatte i den tredje perioden och HV71 försvarade sig på ett fint sätt. Växjö tog tidigt ut målvakten Viktor Andrén för att få till en reducering. Då passade Markus Ljungh på att göra sitt första SHL-mål i HV-tröjan när han med 6:15 kvar prickade in slutresultatet 4-0 till HV71. Jonas Gunnarsson räddade samtliga 23 Växjö-skott och stod för en fin insats mellan stolparna

Växjö Lakers – HV71 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)