Lindbom: "Vi har ett bra spel i grunden"

28 oktober 2016 17:25
inför

Efter den senaste förlusten mot Brynäs IF väntar ny match mot Gävlelaget på lördag eftermiddag i Kinnarps Arena. Det kan bli en minnesvärd lördag då det väntar ”Reunion-match” där Klapp & Klang för första gången kliver upp på ståplats tillsammans med North Bank Supporters i Kinnarps Arena. "Vi ska göra allt för att bjuda tillbaka på lite lördagsgodis imorgon", säger Lindbom.


HV71 fick en drömstart på bortamatchen mot Brynäs IF i torsdags. Trots ledning 2-0 kunde inte HV71 bärga tre poäng utan Brynäs vände och vann till slut med 5-3.

Vad säger du om den senaste matchen i Gävle?
Vi fick återigen en bra start, men vi lyckades inte hantera den. 1-2 kom lite olyckligt och i andra perioden vägde det över till deras fördel. Sen tycker tredje perioden gick till Brynäs. Tre av deras mål kom till när vi förlorade kampen framför mål, det var inte tillräckligt bra.

Ni har inlett många matcher på ett bra sätt men sedan tappat en aning i andra, vad tror du det beror på?
Vi ska hitta lösningen på det. Mycket handlar om att fortsätta att gå för trean när vi fått en 2-0-ledning, inte tänka på vad som kan hända. Då är det lätt att det blir tveksamheter som det blev igår. Vi tappade fart och började slarva.

Hur ser uppladdningen ut mellan de två matcherna?
– Vi stannade kvar och övernattade i Gävle efter matchen. Innan vi tog bussen hem till Jönköping tränade vi i Gävle på morgonen. I bussen körde vi lite videosessioner med spelarna och gav varandra feedback från gårdagen.

Vad blir nyckeln till tre poäng på lördag?
– Vi måste vara starkare i 60 minuter. Vi vet att vi har ett bra spel i grunden, så det gäller att vi håller upp det över lång tid, det är nyckeln.

Lördagsmatch och reunion på ståplats, vad säger du om den lördagskvällen?
– Det ska bli väldigt kul. Vi är kända för våra fans och det är vi väldigt tacksamma över. Vi ska göra allt för att bjuda tillbaka på lite lördagsgodis imorgon.

November månad närmar sig och det betyder starten för Movember, hur ser det ut med mustaschodlingen?
– Den brukar inte synas så bra, jag behöver ganska lång startsträcka. Däremot ligger Almquist bra till, han började spara redan i somras.

Till sist, läget i laget?
– Linus är tillbaka på bänken imorgon, annars är det samma lag, avslutar Lindbom.

Biljetter till matchen köper ni här!