Riikka Sallinen - inför kvartsfinal 1
Publicerad: 2020-02-19
SDHL
Då var det dags. SM-slutspelet i SDHL sätter igång ikväll när HV71 möter Leksand på bortaplan i en serie bäst av tre. Vi kollade läget med HV71:s assisterande tränare, Riikka Sallinen, som har stor erfarenhet av att spela slutspel.

Laget avslutade grundseriesäsongen förra helgen då de bortaslog Göteborg i ett dubbelmöte. En historisk helg då laget spelade hem ett rekord i antalet inspelade poäng under en grundserie. Nu är det nya förutsättningar då det vankas slutspel. Laget tränade i Jönköping under förmiddagen igår innan de reste till Leksand.

Riikka Sallinen som i årsskiftet gick in i laget som assisterande tränare ser framemot att det äntligen sätter igång. Karaktären på en grundseriematch och slutspelsmatch kan se olika ut och där sitter Riikka på en enorm erfarenhet då hon varit i de situationerna vid ett flertal gånger som spelare.
– Viktigast nu är att man känner att man har en bra känsla i kroppen, det här har vi väntat på länge. Själva spelet är detsamma, men allt blir mer intensivt, nu är det bara vinster som räknas. Alla spelar för att gå vidare och det kommer säkert märkas i närkampsspelet och framför båda målen. Vi hade en bra förmiddag på Hook i måndags då vi pratade om situationer som kan uppstå i ett slutspel, allt för att vara så mentalt redo som möjligt. En positiv sak är att vi har flertalet rutinerade spelare som varit i de här situationerna förut, de vet vad som väntar.

Laget har denna säsongen en bra statistik mot Leksand då de vann samtliga fyra matcher.
– Leksand är ett jämnt lag och är skridskostarka. De kommer göra allt för att störa oss i vårt spel. Vi kommer under matchgenomgången prata mer om vad vi ska tänka på när vi möter Leksand men det kommer inte bli något större fokus på Leksand. Fokus kommer vara på vårt spel, är det sedan något under matchen som vi behöver justera så gör vi det.

Läget i laget?
– Hanna Olsson och Kennedy Marchment spelar inte ikväll på grund av underkroppsskada.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners