Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Idag 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec

Lönesänkningar i HV71

19 november 2020 14:47
PRESSMEDDELANDE

Som en del av den pågående pandemin och dess effekter på ekonomin går nu samtliga anställda i HV71 ner i lön. ”Det är naturligtvis inte roligt, men en viktig åtgärd för att säkra föreningens framtid”, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.


Pandemins följder har under hela hösten påverkat föreningens möjligheter att driva intäkter i form av utebliven publik och försäljning i arenan. Under den gångna veckan har HV71 kommit överens med alla spelare, ledare och personal om lönesänkningar. Dessutom avsäger sig styrelsen delar av sitt arvode.

– En viktig del bland alla andra åtgärder för klubbens överlevnad, även om det inte känns roligt. Vi har haft en bra dialog med de anställda och jag är stolt över deras inställning och uppoffring för att stötta föreningen i denna allvarliga situation. Detta gör att vi kommer att spara miljonbelopp, säger Agne Bengtsson.

Stödet från supportrar och partners har varit stort under hösten där vi ser många som stödköpt 71-biljetter och även flera säsongskortsinnehavare som efterskänkt sina årskort.

– Det är fantastiskt att se så många som sluter upp runt HV71 i denna tuffa tid. För oss spelare var det en självklarhet att vara med på ett löneavstående. Jag vill samtidigt skicka med ett stort tack till personalen som gör detsamma och bidrar med ett fantastiskt jobb i dessa tider, säger Simon Önerud, lagkapten i HV71.

Utöver lönesänkningar har HV71 under vår och höst gjort en rad åtgärder för att förbättra det ekonomiska läget. Bland annat har klubben valt att inte ersätta personal som valt att sluta och det rör sig i dagsläget om sju tjänster.