• Huvudsponsorer

Säsongen över för Björn Melin

29 januari 2016 09:28

Björn Melin har inte spelat någon match sedan 11 november förra året på grund av sin ryggskada. Nu står det klart att säsongen är över Björn. ”Jag har rekommenderat honom till att ställa in säsongen och ser det tveksamt till att han kan fortsätta på elitnivå”, säger Jonas Kalman, läkare i HV71.


Hösten 2014 ådrog sig Björn Melin en ryggskada som har stoppat honom från spel i stora delar av de två senaste säsongerna.

– Vi har i omgångar försökt rehabilitera Björns ryggskada utan att lyckas fullt ut. Med de besvären och den funktionsnivån han nu har är det svårt att se Björn komma tillbaka inom överskådlig framtid. Jag har på medicinska grunder rekommenderat Björn till att ställa in resten av säsongen och ser det som tveksamt till att han kan fortsätta spela på elitnivå, säger Jonas Kalman, läkare i HV71.

För Björn Melin har det varit en tuff kamp mot de senaste årens skador.

– Det är naturligtvis trist då jag hade önskat mig en roligare återkomst när jag kom tillbaka till HV71 men jag har fått uppleva fantastiska ögonblick i klubben, inte minst de tre SM-gulden, säger Björn Melin.

Även sportchefen Johan Hult lider med Björn Melin.

– Oerhört tråkigt för Björn som har slitit för att komma tillbaka från sin skada. Men det finns ingen anledning till att belasta Björns kropp mer och riskera att han får framtida men i livet, säger Johan Hult.