Tommy Samuelsson inför HV71-Mora IK

30 november 2021 15:58
INFÖR

Efter två raka förluster vill HV71 hitta tillbaka till vinnarspåret igen när man möter Mora IK på onsdagskvällen. ”Vi har varit lite för omständliga och behöver komma med mer fart från egen zon”, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.


Efter dubbelmötet mot Kristianstad återsamlades HV71 på tisdagen och tränade inför onsdagens match mot Mora.

– Vi reflekterade lite över helgens förluster men också lite längre tillbaka än så om vårt spel och tycker att vi varit lite för omständliga bitvis och behöver öka farten i spelet med puck framför allt från egen zon, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.

Mora IK ligger på 12:e plats efter 19 spelade matcher och är det enda laget HV71 inte spelat mot denna säsongen.

– Mora är ett gediget hockeylag. De har haft en tung start på säsongen men fått rätsida på det på slutet och tittar man på en underliggande statistiken kommer talar mycket för att de lyfter. Men som alltid fokuserar vi mest på vårt spel och vår prestation och är den tillräckligt bra har vi god chans att vinna.

Idag utsåg Tommy Samuelsson till ”Månadens Jönköpingsbo” av tidningen Jönköpings-Posten och blev överraskad på isen efter träningen.

– Wow! Jag blev jätteöverraskad och när jag såg filmteamet på isen trodde jag att det hade något med morgondagens hyllning av ”Superfemman” att göra. Det var känslofyllt och jag känner mig hedrad och stolt, men detta är inget enmansjobb utan en stor stab och framför allt spelarna på isen som gör det.

Till onsdagens match kommer ”Superfemman” beståendes av Martin Thörnberg, Pasi Puistola, Jukka Voutilainen, Johan Davidsson och David Petrasek att hyllas innan nedsläpp. En femma som också gjort avtryck på Tommy Samuelsson.

– En av de bästa femmorna vi haft i SHL och de har ställt till det mycket för mig när jag stått på andra sidan. David Petrasek med sin passion för hockey och HV71 och den glöden han hade i ögonen. Pasi Puistola som en elegant back med bra skott och oerhört smart. Snipern Jukka Voutilainen som var helt omöjlig att ta bort i powerplay. Johan Davidsson som jag lärde känna genom landslaget som en väldigt fin människa och en dominant i SHL under många år. Martin Thörnberg som jag är jätteglad att få bekanta mig med nu och hans passion och ledarskap är imponerande att se. Det ska bli kul att se dem hyllas imorgon av HV-publiken.

Till sist. Läget i laget inför Mora hemma?

– Skadelistan är inget nytt sedan senast. Gustaf Salmi kommer att spela med J20 ikväll som har en viktig match så vi får se vem vi lyfter upp där imorgon, hälsar Tommy Samuelsson.