HV-seger i första åttondelen
Publicerad: 2019-03-16
Slutspel
HV71 vann den första åttondelsfinalen i bäst av tre mot Rögle Bandyklubb med 4-1 hemma i Kinnarps Arena. Simon Önerud gjorde två mål, medan Didrik Strömberg och Anton Bengtsson gjorde ett var.

På lördagen drog äntligen slutspelet igång för HV71, som ställs mot Rögle Bandyklubb i en matchserie i bäst av tre i åttondelsfinalen, vilket också är klubbarnas första drabbning någonsin i ett splutspel. Och gästerna från Ängelholm skulle få känna på hur det är att komma till Kinnarps Arena i ett slutspel. Det blev nämligen full gas från första nedsläpp från HV:s sida, vilket gav bra utdelningen i den första perioden.

Efter knappt åtta minuters spel spräckte Simon Önerud nollan när han tryckte in 1-0 från nära håll. Fyra minuter senare fick Didrik Strömberg sikta in sig från blålinjen och pricka in 2-0 bakom en skymd Rögle-målvakt. Och knappt två och en halv minut efter det andra målet så höll sig Simon Önerud framme återigen och styrde in 3-0 på Nils Anderssons skott.

Gästerna reducerade visserligen i slutet på den första perioden och fick lite hopp i matchen, men halvvägs in i mittperioden spelade Andreas Thuresson snyggt fram Anton Bengtsson, som i sin tur vispade in 4-1 i krysset och därmed även nådde milstolpen på 100 gjorda poäng i HV-tröjan. Det målet skulle visa sig bli det sista i matchen, för i den tredje perioden stängde HV ner Rögle helt och hållet och såg till att få en bekväm resa tiden ut och knipa den första åttondelsfinalen.