Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr

HV-seger i första åttondelen

16 mars 2019 17:30
Slutspel

HV71 vann den första åttondelsfinalen i bäst av tre mot Rögle Bandyklubb med 4-1 hemma i Kinnarps Arena. Simon Önerud gjorde två mål, medan Didrik Strömberg och Anton Bengtsson gjorde ett var.


På lördagen drog äntligen slutspelet igång för HV71, som ställs mot Rögle Bandyklubb i en matchserie i bäst av tre i åttondelsfinalen, vilket också är klubbarnas första drabbning någonsin i ett splutspel. Och gästerna från Ängelholm skulle få känna på hur det är att komma till Kinnarps Arena i ett slutspel. Det blev nämligen full gas från första nedsläpp från HV:s sida, vilket gav bra utdelningen i den första perioden.

Efter knappt åtta minuters spel spräckte Simon Önerud nollan när han tryckte in 1-0 från nära håll. Fyra minuter senare fick Didrik Strömberg sikta in sig från blålinjen och pricka in 2-0 bakom en skymd Rögle-målvakt. Och knappt två och en halv minut efter det andra målet så höll sig Simon Önerud framme återigen och styrde in 3-0 på Nils Anderssons skott.

Gästerna reducerade visserligen i slutet på den första perioden och fick lite hopp i matchen, men halvvägs in i mittperioden spelade Andreas Thuresson snyggt fram Anton Bengtsson, som i sin tur vispade in 4-1 i krysset och därmed även nådde milstolpen på 100 gjorda poäng i HV-tröjan. Det målet skulle visa sig bli det sista i matchen, för i den tredje perioden stängde HV ner Rögle helt och hållet och såg till att få en bekväm resa tiden ut och knipa den första åttondelsfinalen.