Daniel Gadd inför kvällens matcher mot IK Oskarshamn
Publicerad: 2021-05-17
ESHL
Ett pressat HV71 var i förra veckans omgång av eSHL tvunget att vinna mot Djurgården för att hänga på i toppstriden. När krutröken lagt sig hade HV71 bärgat två segrar och har givit laget ett en bra känsla inför kvällens matcher mot smålandsrivalen IK Oskarshamn.

Ett pressat HV71 var i förra omgången av ESHL mer eller mindre tvunget att vinna matcherna mot Djurgården för att hänga på i toppstriden. Två härliga holmgångar blev det och när krutröken hade lagt sig hade HV71 tagit med sig två segrar.

– Pressen att vinna var stor inför matcherna mot Djurgården förra veckan, främst av två anledningar, att studsa tillbaka efter förlusterna mot Färjestad och givetvis poängen i fighten om en topplacering. Jag tycker vi alla visar upp hög moral och en stark vilja när vi hittar ett sätt att vinna två extremt viktiga matcher, säger Daniel Gadd.

Första matchen vann laget i förlängning.

– En otroligt jämn första match som Djurgården inleder bäst genom att tidigt ta ledningen. Ju längre matchen går arbetar vi oss in i den för att till slut ta över och genom det också kvittera. Det krävdes dock förlängning för att få fram en vinnare och som vanligt är det då extremt små marginaler som avgör. Övertidshjälte blev Robin ”L-Rubituss-L” Söderqvist som majestätiskt kliver fram och vispar in en retur med en klinisk backhand som skriver slutresultatet till 2-1.

Andra matchen påminde om den första i mångt och mycket. Skillnaden var effektiviteten i skyttet.

– Andra matchen är spelmässigt väldigt lik den första, även om det inte krävdes övertid för att matchen skulle avgöras. Vi har lite mer kontroll än tidigare, men framförallt gör vi mål på våra lägen vilket gjorde att det blev en något mer komfortabel vinst som tillslut skrevs till 4-2.

Tålamod i spelet är något lagkaptenen Daniel Gadd ofta tar upp. Så också när laget ikväll möter 12:e placerade Oskarshamn.

– Föregående veckas nycklar är bevarade inför kvällens möte med Oskarshamn. Vi räknar med en liknande matchbild med ett defensivt starkt och strukturerat Oskarshamn som gärna kontrar och då med ett väldigt högt tempo. Viktigt blir med andra ord att vi är noga med pucken på farliga områden för att undvika kontringar mot oss, men ändå inte tappa kreativiteten i vårt spel.

Se matcherna ikväll via laget Twitchkanal som du hittar här.
Match 1 - HV71 vs Oskarshamn 20:15
Match 2 - Oskarshamn vs HV71 20:45

Följ laget på deras sociala kanaler
Instagram
Twitter
Twitchkanal

Victor Wakerius