Nicklas Rahm inför genrepet mot Djurgården
Publicerad: 2020-09-14
INFÖR
Imorgon tisdag spelar HV71 den sista matchen på försäsongen 2020/2021. Djurgårdens IF står för motståndet i genrepet och HV-tränaren Nicklas Rahm är tydlig med vad han vill se: ”Jag vill se fullt fokus och att vi genomför morgondagens match på samma sätt som vi gjort tidigare under försäsongen”.

Seriepremiären mot Frölunda är mindre än en vecka borta men innan dess ska HV71 avsluta försäsongen med genrep mot Djurgården.

– Det känns naturligtvis skönt att säsongen startar på lördag, men jag är inte riktigt där ännu. Matchen imorgon är viktig och vi måste gå in med fullt fokus på den och genomföra den på ett bra sätt.

Resultatmässigt har försäsongen varit en succé för HV71 med sex segrar på sju matcher. HV-tränaren är i grunden positiv till hur laget genomfört försäsongen, men ser samtidigt saker att jobba på för laget.

– Vi har hittat vägar att vinna vilket är positivt. Powerplay och boxplay har också varit bra. Däremot har vi fortfarande en del att jobba på när det gäller anfallsspelet, på hur vi skapar långa anfall och sättet vi är starka på pucken.

Hur lägger ni upp premiärveckan?

– Vi ska genomföra en riktigt bra match mot Djurgården imorgon, sedan tar vi ledigt på onsdag innan vi lägger fullt fokus på Frölunda torsdag och fredag.

Djurgården imorgon. Vad tror du om matchbilden?

– Djurgården vill säkert komma ut och spela aggressivt och visa att de är stora starka Djurgården. Jag har inte sett dem jättemycket under försäsongen, scouting av motståndare jobbar vi mer med under serien och utan vi fokuserar på vårt eget spel.

Hur är läget i laget inför Djurgården?

– Max Wennlund och Jesper Williamsson är fortsatt borta. Axel Holmström vilade från träningen idag och vi får se hur det blir man hans medverkan. Anton Wedin saknades sist med är redo för spel igen, hälsar Nicklas Rahm.

Se matchen mot Djurgården på Cmore.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners