Svit bruten när HV föll
Publicerad: 2017-11-23
SHL
HV71 förlorade torsdagens hemmamatch mot Djurgårdens IF med 1-4, där Lawrence Pilut gjorde HV:s enda mål.

HV71 fick en smakstart på matchen när Lawrence Pilut efter knappt tre minuter skickade pucken på mål och Djurgårdabacken Marcus Högström styrde pucken i eget mål till en 1-0-ledning för HV. Men drygt fem minuter senare var matchen återigen kvitterad när Markus Ljungh prickade in 1-1 i powerplay.

Minuterna efter kvitteringen fick gästerna återigen spela powerplay och hade en puck i mål, som dock dömdes bort på grund av spelare i målgården. 1-2 skulle det dock bli innan perioden var över, trots ett stundtals glänsande spel från Fredrik Pettersson-Wentzel. Men med knappt två minuter kvar stod PW inte pall längre, utan Axel Jonsson-Fjällby skickade in ledningsmålet för Djurgården.

Ingen medstuds
Det blev ett tidigt mål även i den andra perioden, men denna gången var det Djurgården som utökade ain ledning till 1-3 efter ett fint passningsspel som avslutades i öppet mål av Patrik Lundh.

Trors ett stundtals slarvigt spel från HV71, så hade man flera bud på en reducering i den andra periode och hade bland annat ett skott i ribban och flera skott som gick strax utanför mål, men 1-3 stod sig inför den avslutande akten.

Segersviten bruten
HV71 har hittills den här säsongen bara lyckats ta poäng i en match när man har haft underläge inför den tredje perioden. Torsdagen match mot Djurgården skulle inte bli den andra.

För trots bra tryck mot Djurgårds-målet under de avslutande 20 minuterna, så blev det inte fler HV-mål. Istället kunde Axel Jonsson-Fjällby fastställa slutresultatet till 1-4 i tom kasse och därmed bryta HV:s fem matcher långa segersvit mot Stockholmslaget.

HV71 - Djurgårdens IF 1 - 4 (1-2, 0-1, 0-1)

02:43 1 - 0 HV71, 20. Lawrence Pilut (96. Sweatt), EQ
08:11 1 - 1 DIF, 61. Markus Ljungh (21. Engqvist, 79. Lundh), PP1
18:02 1 - 2 DIF, 91. Axel Jonsson-Fjällby (33. Hultström, 71. Davidsson), EQ

23:38 1 - 3 DIF, 79. Patrik Lundh (80. Possler, 21. Engqvist), EQ

59:29 1 - 4 DIF, 91. Axel Jonsson-Fjällby (79. Lundh), EQ, ENG

Skott: 44 - 29 (12-17, 17-8, 15-4)
Utv. minuter: HV71: 4 (2x2), DIF: 8 (4x2)
Domare: Pehr Claesson, Mikael Nord. Linjemän: Anders Nyqvist, Johan Löfgren. Arena: Kinnarps Arena