Tung förlust på Hovet
Publicerad: 2020-01-09
Årets första match slutade med förlust för HV71, i en match där Djurgården var numret större. Slutresultatet skrevs till slut 5–3, där Linus Sandin blev tvåmålsskytt för HV71.

Djurgården tog kontroll över pucken under de inledande minuterna framlyfta av hemmapubliken. Efter ett pucktapp i HV-zonen kunde Oscar Sundh och Filip Sandberg komma i ett två-mot-ett-läge, där Sundh serverade Sandberg, som vackert kunde lägga in ledningsmålet. Djurgården utkrävde hämnd mindre än en minut senare genom Alexander Holtz. Bara ett par minuter därpå tog stockholmarna också ledningen efter att Dick Axelsson gjort mål. Efter målen lugnades offensiven och resultatet stod sig perioden ut.

Ögonlock vägde sannolikt tunga på Hovet under större delen av andra perioden, då målchanser åt vardera håll lös med sin frånvaro. Tempot var betydligt lägre och såväl Djurgården som HV71 hade problem att tränga igenom mittzon. Med drygt tre minuter kvar brakade det äntligen loss, då Linus Sandin kvitterade för HV71 med ett efterlängtat mål. Glädjen varade inte länge för HV:s del, då Linus Hultström åter gav hemmalaget ledningen i periodens slutskede.

Hemmalaget kom ut starkt i slutperioden och etablerade press i anfallszon redan från första nedsläpp. Djurgården arbetade hårt, vann närkamper och kunde till följd av det utöka ledningen genom Manuel Ågren efter ett långt anfall. HV71 fick möjligheten att reducera i powerplay, men ådrog sig själva en utvisning i spelformen. Med tre minuter kvar plockade HV71 ut målvakten för en extra utespelare, för en slutforcering, då satte Alexander Holtz spiken i kistan i tom kasse. Med blott en sekund kvar av tillställningen putsade Linus Sandin till slutresultatet med sitt andra mål för kvällen.

Djurgårdens IF 5-3 HV71 (2–1, 1–1, 2–1)
02:05 0–1 (EQ) HV71 Filip Sandberg (Sundh, C Sandberg)
02:50 1–1 (EQ) DIF Alexander Holtz (Alsing, Berglund)
05:40 2–1 (EQ) DIF Dick Axelsson (Berglund, Holtz)

37:22 2–2 (EQ) HV71 Linus Sandin (Fröberg, Bergström)
39:09 3–2 (EQ) DIF Linus Hultström (Ågren, Haga)

51:08 4–2 (EQ) DIF Manuel Ågren (Haga, Nilsson)
59:02 5–2 (PP1) DIF Alexander Holtz
59:59 5–3 (EQ) HV71 Linus Sandin (Fröberg)