Damerna föll mot serieledarna
Publicerad: 2019-02-01
HV71 Dam förlorade fredagens drabbning med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. Riikka Sallinen, Sanni Hakala och Maja Jakobsson gjorde HV:s mål i 5-3-förlusten.

SDHL:s grundserie lider mot sitt slut och på fredagen ställdes HV71 Dam mot serieledande Luleå Hockey. Det skulle visa sig bli en svår uppgift för HV, som jagar en placering bland de fyra första lagen inför kvartsfinalerna. Efter en mållös förstaperiod tog Luleå ledningen i numerärt underläge i den andra perioden, men Riikka Sallinen, som för övrigt spelade sin totalt 100:e match i HV-tröjan, kvitterade till 1-1 inte ens minuten senare.

Hemmalaget återtog dock ledningen kort därefter i powerplay och när Claudia Kepler drog på sig ett matchstraff i slutet på perioden så kom även 3-1 för Luleå. I den tredje perioden reducerade Sanni Hakala ledningen till 3-2 i numerärt underläge, men minuten senare slog Luleå till i powerplayet och klev upp till en tvåmålsledning igen.

Maja Jakobsson skapade dock spänning i matchen när hon satte 4-3 med knappt sju minuter kvar att spela, men när HV chansade med att plocka ut Alba Gonzalo så avgjorde hemmalaget med att sätta 5-3 i tom kasse. Seriens sista omgång spelas redan imorgon, söndag, när HV71 gästar Modo Hockey.