Jonas Holmström inför matchen mot Färjestad
Publicerad: 2021-01-13
Inför
På torsdag spelar HV71 ett riktigt klassikermöte mot Färjestad BK hemma i Husqvarna Garden. HV71 kommer till matchen efter en snöplig förlust i Örebro i lördags där det länge såg riktigt bra ut, men där hemmalaget kunde vända matchen under andra halvan. "Vi måste oavsett vad det står i matchen trumma på", säger assisterande tränare Jonas Holmström inför veckans första av två hemmamatcher.

I lördags hade HV71 2-0 borta i Örebro och det såg spelmässigt stabilt ut när knappt halva matchen var spelad. Örebro kunde dock vända matchen med två snabba mål i mellanakten och ytterligare tre i den tredje perioden, vilket resulterade i att matchen slutade 5-2 till hemmalaget.

– Första halvan var bra, stundals riktigt bra. Vi vände spelet snabbt på dom och skapade en del målchanser. Vi hade bud på fler mål, men tyvärr gjorde vi ett par misstag som de gjorde två mål på. Det blir tyvärr så i det läget vi befinner oss i att när motståndaren gör mål så blir vi lite ängsliga och försiktiga. Vi tappar lite aggressivitet och noggrannhet i vårt spel och där behöver vi bli mycket bättre, men det handlar om självförtroende. Vi måste oavsett vad det står i matchen trumma på.

På torsdag väntar Färjestad BK hemma i Husqvarna Garden. Värmlänningarna kommer även dom till matchen med en förlust i bagaget efter 1-3 hemma mot IK Oskarshamn i tisdags.

– En ny härlig utmatning för oss. Färjestad är ett offensivt väldigt bra lag som gör många mål och det betyder att vårt försvarsspel kommer sättas på prov. Vi har tränat på bra i veckan och vi fick också några extra träningsdagar då vi var spellediga i tisdags.

Hur är läget i laget inför matchen?
– Hugo är tillbaka i laget, annars är det samma spelare som är tillgängliga för spel som senast. Det betyder att Daniel Bertov, Jesper Williamsson, Christoffer Törngren och Ryan Stoa fortsatt saknas, avslutar Holmström.

Tidigare möten under säsongen
2020-10-10 HV71-Färjestad 2–3 OT (2-2, 0-0, 0-0, 0-1)
2020-11-21 Färjestad-HV71 3–2 (0-1, 2-0, 1-1)

HV71 fem senaste
Örebro-HV71 5–2
Leksand-HV71 3–4 SO
HV71-Leksand 2–4
HV71-Malmö 1–4
Frölunda-HV71 4–1

Färjestad fem senaste
Färjestad-Oskarshamn 1–3
Frölunda-Färjestad 3-0
Färjestad-Rögle 5-4 OT
Skellefteå-Färjestad 3-2
Färjestad-Brynäs 2-3

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners