Ny försäsongsseger för HV71
Publicerad: 2018-08-24
Träningsmatch
HV71 spelade på fredagskvällen försäsongsmatch nummer tre. I Helsingborg stod Rögle BK för motståndet och HV71 kunde ta sin tredje raka seger. Markus Ljungh, Nils Andersson och Robin Figren gjorde målen. Felix Sandström stod för en fin insats i målet.

HV71 hade spelövertaget i den första perioden. Ändå var det Rögle som tog ledningen efter 13.18. Det var HV-bekantingen Jesper Williamsson som sköt in 1-0-pucken bakom Felix Sandström.

HV71 kvitterade några minuter senare genom Markus Ljungh. I en spelvändning blev Ljungh serverad öppet mål av Mattias Tedenby. Det var Ljunghs tredje mål på tre matcher.

Boxplay-mål satte HV71 i förarsätet
I den andra perioden spelade Rögle upp sig. Båda lagen skapade målchanser men det var HV71 som skulle göra ledningsmålet. Nils Andersson kom fri i spel fyra mot fem och gjorde inget misstag när han till vänster om Ville Kolppanen satte pucken till 2-1.

Misslyckat blev lyckat
HV71 ökade på sin ledning till 3-1 efter knappt åtta minuter in i tredje perioden. Robin Figren lyckades med konstycket att samtidigt som han sköt sönder klubban få in pucken mellan benen på Kolppanen.

Rögle hade chanser till reducering men Felix Sandström gjorde en bra insats i HV-målet och såg till att matchen slutade 3-1 till HV71.

Nästa vecka åker laget till Finland för matcher mot Pelicans (onsdag) och HPK Hämeenlinna (lördag).

Rögle - HV71 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

13:18 1-0 RBK Jesper Williamsson (Brithén)
16:44 1-1 HV71 Markus Ljungh (Tedenby, Önerud)

32:58 1-2 HV71 Nils Andersson (Thuresson) SH1

47:47 1-3 HV71 Robin Figren (Önerud, Ljungh) PP1

Skott: 29-28 (7-9, 11-10, 11-9)