Daniel Gadd inför kvällens matcher mot Malmö
Publicerad: 2021-04-12
ESHL
Ikväll spelar HV71 omgång 5 av eSHL och laget möter Malmö i ett dubbelmöte. Vi snackade med lagkaptenen, Daniel Gadd, och hörde lite om förra veckans matcher mot Örebro och vad som blir viktigt i kvällens matcher mot Malmö.

I senaste omgången av eSHL gick laget upp mot Örebro där. Spelmässigt var HV71 det bättre laget i båda matcherna men det spelmässiga övertaget fick först utdelning i andra matchen.

– Vi styr första matchen på ett mycket bra vis utan att kunna få in pucken till en början. Det skulle också straffa sig efter att en slumpsituation uppstod i egen zon där pucken trillar ner på motståndarnas blad och vi hamnar i underläge. Direktiven var dock klara, vi styr matchen, vi skapar lägen, behåll lugnet för målen kommer. Det är också precis det som sker och vi vänder matchen efter massivt spelövertag och vinner med 2-1.

– Det skiljer egentligen inte speciellt mycket mellan första och andra matchen rent spelmässigt. Vi styr matchen och Örebro skapar några lägen via kontring. Den stora skillnaden är istället effektiviteten från vår sida, vi gör mål på i stora drag alla farliga lägen vi skapar. Det var med andra ord definitionen av ”proppen ur” och vi vinner komfortabelt med 8-1.

– Nyckeln för vinst i matcherna mot Örebro var att inte falla in i deras fälla, att inte börja jaga dem när de håller i puck. Örebro spelar med ett högt tålamod och är inte rädda för att ta god tid på sig i uppspel och anfallsspel blandat med en del individuell skicklighet. Vårt lugn i första matchen lyckades neutralisera deras spelidé och satte tonen inför andra matchen där det inte var något snack om saken vilka som skulle ta med sig full poäng hem, säger Daniel Gadd.

När laget ikväll möter Malmö är det två nysammansatta lag som går upp mot varandra. Extra viktigt då, blir att fokusera på sin egen spelidé enligt lagkaptenen Daniel Gadd.

– Ikväll är det Malmö som står för motståndet vilket är lite lurigt då det är ett färskt lag ihopsatt inför denna turnering. Även om man känner till deras spelare en hel del och många har mycket erfarenhet sedan tidigare har vi inte sett dem spela tillsammans innan och då är det alltid svårt att veta vad man ska vänta sig. Därför blir den största nyckeln för oss att vi fokuserar på vårt eget spel, vi vet vad vi ska göra och håller vi oss till det har vi god chans att vinna. Utöver det gäller det i vanlig ordning att våga spela ut och att inte tappa tålamodet. Alla lag i denna serie är så pass bra att är man inte helt påslagen hela tiden så straffar det sig, avslutar Daniel Gadd.

Se matcherna ikväll via laget Twitchkanal som du hittar här.
Match 1 - HV71 vs Malmö 20:15
Match 2 - Malmö vs HV71 20:45

Följ laget på deras sociala kanaler
Instagram
Twitter
Twitchkanal

Victor Wakerius