Seger mot Leksand
Publicerad: 2019-12-27
Under fredagskvällen spelades den fjärde och sista omgången mellan HV71 och Leksand denna säsong. HV71 vinner kvällens match med 4-2 och det innebar också full pott mot Leksand denna grundseriesäsong. Målskyttar HV71: Marchment (2), Morin, Wikner-Zienkiewicz.

Under fredagskvällen spelades det fjärde och sista mötet mellan HV71 och Leksand under denna säsong. HV71 har under de tidigare tre mötena lagen i mellan gått segrande ur samtliga.

HV71 tar direkt taktpinnen i matchen när landslagsforwarden Felizia Wikner-Zienkiewicz skapar den första heta chansen när hon prickar stolpen med ett distinkt skott. Minuten senare kommer ledningsmålet när Danielle Stone smyger bakom kassen och spelar snyggt in pucken pucken framför mål och Kennedy Marchment är påpassligt sist på pucken. Bara 30 sekunder senare kommer ytterligare ett mål, igen från Kennedy Marchment, när hon snärtar in pucken från distans i en 2-1 situation. Sju minuter in i perioden drar hemmalaget på sig en utvisning men Leksand lyckas bara skapa en halvchans och då är HV71:s målvakt Lina Van Noort trygg i målet. Efter ett långt anfall utökar backen Sidney Morin ledningen när hon i en snäv vinkel trycker in en handledare i krysset. Ett HV71 fullt av spelglädje fortsätter sedan spela en fin hockey i öppningsperioden och 3-0 efter första perioden är i underkant.

Andra perioden slutar 0-0. HV71 är det starkare laget under perioden och spenderar periodvis långa perioder i Leksands försvarszon. Leksand sticker ibland till med några chanser och är bland annat en ramträff från att reducera i matchen.

I slutperioden får Leksand chansen att skapa viss nerv i matchen när HV71 drar på sig en utvisning fyra minuter in i perioden. I samma numerära överläge drar dock Leksand på sig en utvisning och det blir spel 4-4, då kommer reducering när Brooke Boquist bryter igenom och det står 3-1 i matchen. Bara minuten efter kommer också 3-2 när Leksands Kajsa Armborg pangar upp ett handledsskott i bottre krysset från höger cirkelpunkt. Leksand drar sedan på sig två utvinsingar i slutdelen av perioden och radar upp heta chanser men får inte in pucken bakom Julia Åberg i Leksand målet. Leksand gör ett sista försök med minuten kvar och tar ut målvakten men istället gör Felizia Wikner-Zienkiewicz 4-2 till HV71 i öppen kasse.

HV71 vinner matchen fullt rättvist och nu väntar match mot Brynäs redan imorgon, 18:00, i Axelent Arena, Värnamo.

Ny match imorgon mot Brynäs, 18:00, Axelent Arena, Värnamo.

HV71 - Leksands IF 4 - 2 (3-0, 0-0, 1-2)
03:26 1-0 HV71 Kennedy Marchment (Stone)
03:56 2-0 HV71 Kennedy Marchment
12:04 3-0 HV71 Sidney Morin (Healey, Borgqvist)

45:22 3-1 LIF Brooke Boquist
46:15 3-2 LIF Kajsa Armborg (Johansson, Rolfes)
59:48 4-2 HV71 Felizia Wikner-Zienkiewicz ENG