Historia skrevs när HV71 vann
Publicerad: 2020-02-15
I och med dagens utklassningsseger mot Göteborg avslutar HV71 grundserien i SDHL med tidernas bästa poängtotal, 99 poäng. Skyttedrottningen Kennedy Marchment skrev ytterligare historia genom att sätta dit 1–7 i matchen, vilket innebar att HV71 är det lag som gjort flest mål under en grundserie. Ett starkt avslut på en magnifik grundserie.

Mindre än ett dygn senare var det åter dags för match i Angered Arena mellan Göteborg och HV71. Inledningen var likt igår jämn och båda lagen hade chanser att ta ledningen. Hemmalaget tryckte mot slutet på ordentligt, men lyckades inte knäcka HV-målvakten för dagen, Shea Tiley. Istället kunde HV71 snabbt ställa om efter ett långt Göteborg-anfall. Sanni Hakala vann puck och satte fart in i anfallszon, där hon fann en fri Michelle Löwenhielm vid andra stolpen som satte dit ledningspucken. Danielle Stone utökade ledningen i slutminuten, sekunder in på en powerplaymöjlighet.

Samma powerplayenhet bar frukt minuten in i mittperioden, där Sanni Hakala utökade ledningen efter att påpassligt snappat upp en sargstuds. Finländskan var glödhet och fullkomligt bombade in ett andra mål en minut senare, otagbart för Frida Axell i kassen. Göteborg lyckades spräcka Shea Tileys målnolla efter att Louisa Durnells avslut från bakom kassen på ett oklart sätt letat sig in över mållinjen. HV71 revanscherade sig genom sitt glödheta powerplay, där Michelle Löwenhielm blev målskytt efter fint förarbete av matchens förgrundsfigur, Sanni Hakala.

I och med urladdningen i den andra perioden var rekordsäsongen mer eller mindre ett faktum. Efter att Kaitlyn Tougas satt dit 1–6 i inledningen av den tredje perioden var det nog få, om ens några, som vågade tro något annat. Inte nog med att HV71 med dagens vinst slog poängrekord i SDHL, så skrevs ytterligare historia efter att Kennedy Marchment utökat till 1–7. Det målet innebar att HV71 har gjort flest mål genom alla tider under en och samma SDHL-säsong. Och ytterligare mål blev det, efter att Thea Johansson prickat in 1–8 i slutminuten. Göteborgs Emma Keenan putsade slutresultatet med en sen reducering i matchens absoluta slutskede.

Göteborgs HC 2-8 HV71 (0–2, 1–3, 1–3)
17:59 0–1 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm (Hakala, Wikner-Zienkiewicz)
19:38 0–2 (PP1) HV71 Danielle Stone (Tougas, Tylke)

21:25 0–3 (PP1) HV71 Sanni Hakala (Morin, Borgqvist)
23:12 0–4 (EQ) HV71 Sanni Hakala (Wikner-Zienkiewicz)
33:30 1–4 (EQ) GÖT Louisa Durnell (utan assist)
37:50 1–5 (PP1) HV71 Michelle Löwenhielm (Hakala, Morin)

43:42 1–6 (EQ) HV71 Kaitlyn Tougas (Tylke, Marchment)
46:59 1–7 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tougas)
59:01 1–8 (EQ) HV71 Thea Johansson (Antonsson, Tougas)