Joakim Engström inför första semifinalen
Publicerad: 2021-03-06
SDHL
Några dagar har passerat sen HV71 slog ut MODO efter två raka segrar i kvartsfinalserien. Imorgon väntar en ny och tuffare motståndare när laget spelar första semifinalmatchen mot Brynäs i en serie bäst av fem.

Två, för tittarna underhållande matcher, blev det i kvartsfinalserien mot MODO där HV71 tillslut var för starka och spelade hem serien i två raka matcher. Resultatet var inte självklart i någon av matcherna, MODO stretade emot och speciellt i första matchen, där HV71 först tog hem matchen i förlängningsspelet. För HV71 var serien en nyttig lärdom inför fortsättningen enligt tränaren Joakim Engström.

– Vi tyckte om den serien. Det var två bra matcher, vi låg även under några gånger och lyckades vända och vinna. Det är en styrka man behöver ha, speciellt mot bra motstånd som Brynäs. Att inte tappa modet när man ligger under i en match och tvärtom, när vi leder, att fortsätta vara ödmjuka och spela smart. Det pratade vi mycket om i match 2 mot MODO, att vara smart och att inse konsekvensen när vi inte håller oss till de detaljerna vi kommit överens om.

Imorgon börjar semifinalserien mot Brynäs, på hemmaplan i Husqvarna Garden, i en matchserie bäst av fem. Serien spelas hemma, hemma, borta, ev borta, ev borta. Det gör man för att undvika extra resor och smittorisken det för med sig.

– Svårt att säga. Det är obeprövat och inte testats tidigare. Men av alternativen som fanns så var det väl bäst. Egentligen har vi inte funderat så mycket på det. Sportsligt så kan det bli tufft att spela så pass intensivt, men det är lika för båda lagen, så det är bara att köra på.

Semifinalmotståndarna, Brynäs, har gjort en bra grundseriesäsong där laget placerade sig på en andraplats i tabellen, en tabellplacering före HV71. Tabellplacering och inbördes möten mellan lagen under säsongen understryker det faktum att det kommer bli en jämn serie.

– Är övertygad om att det kommer bli riktigt bra matcher. Vi kommer fokusera på att få stopp på deras offensiv. Brynäs är framtungt som lag så vi har egentligen tittat på samtliga delar av deras offensiva spel. Defensivt upplever vi inte dom lika starka.

I kvartsfinalserien var samtliga spelare tillgängliga. Hur ser det ut inför imorgon?

– Alla spelare från kvartsfinalen tillgängliga.

Spelprogram semifinaler
1:5 söndag 7 mars 12:30, HV71 - Brynäs
2:5 måndag 8 mars 12:30, HV71 - Brynäs
3:5 onsdag 10 mars 19:00, Brynäs - HV71
(4:5) torsdag 11 mars 19:30, Brynäs - HV71
(5:5) fredag 12 mars 20:00, Brynäs - HV71

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners