Healey matchhjälte i förlängning
Publicerad: 2020-10-18
HV71 Dam vann under eftermiddagen mot Luleå med 4-3 i förlängning och tar revansch från förlusten mot samma motstånd igår. Stor matchhjälte för HV71 blev backen Jessica Healey som satte dit pucken i förlängningsspelet. Imponerande upphämtning med tanke på att HV71 låg under med tre mål inför sista perioden.

Första perioden är jämn och tät med två lag som båda vill visa som bestämmer. Luleå spelar ett bra försvarsspel och stänger ute HV71 från de allra hetaste chanserna. Luleå hittar dock nätet både en och två gånger, Petra Nieminen sätter första målet i matchen och Viivi Vainikka gör 2-0 i powerplay.

Hemmalaget börjar andra perioden hungrigt och 3-0 målet kommer också genom Josefine Persson. I samband med målet tar HV71 en timeout och får lite bättre koll på sitt spel.

I tredje perioden får HV71 en drömstart på sin jakt på mål när Danielle Stone smäller dit pucken två minuter in i tredje perioden. Bortalaget får luft under vingarna och Sidney Morin gör också 3-2 i powerplay när hon skjuter ett distinkt handledsskott upp i nättaket. Luleå tar timeout i samband med målet men bara minuter efter drar de på sig en tveksam utvisning. HV71 tackar och tar emot och i powerplayspelet stöter Michelle Löwenhielm in en retur på nära håll efter skott från Kennedy Marchment. Kvitterat är det i matchen och med fem minuter kvar av matchen får båda lagen var sin chans i powerplay men målvakterna i respektive mål kommer upp stort och matchen går till förlängning. Underhållningsvärdet i förlängningsspelet är som vanligt underhållande med chanser åt båda håll. Jessica Healey blir dock stor matchhjälte när hon stänker dit 4-3 och HV71 vinner matchen efter ha gjort fyra raka mål.

Luleå - HV71 3 - 4 (2-0, 1-0, 0-3, 0-1)
08:40 1-0 (EQ) LHF Petra Nieminen (Cava)
14:00 2-0 (PP1) LHF Viivi Vainikka (Savolainen, Nieminen)

29:27 3-0 (EQ) LHF Josefine Persson (Peterson, Savolainen)

41:51 3-1 (EQ) HV71 Danielle Stone (Löwenhielm)
48:03 3-2 (PP1) HV71 Sidney Morin (Marchment)
51:50 3-3 (PP1) HV71 Michelle Löwenhielm (Marchment, Stone)