• Huvudsponsorer

Eftersnack med Christoffer Persson

1 februari 2018 21:57
EFTERSNACK

HV71 såg ut att gå mot en poäng hemma mot Växjö, när gästerna avgjorde med mindre än halvminuten kvar av matchen och lämnade HV poänglösa. "Slarvigt, onödigt och känns surt", säger Christoffer Persson efter matchen.


HV började annars matchen strålande, tog ledningen och hade ett stort spelövertag i den första perioden. Men i den andra perioden så kom den svacka som har kommit så många gånger förr under just mittperioderna denna säsongen.

– Vi vet vad det är vi gör fel. Vi spelar svårt och lägger inte ner puckarna och så tappar vi för mycket puck på både egen och offensiv blå. Vi borde ha löst det i september eller oktober, man får inte falla igenom så, då vinner man inte många matcher. Det är för dåligt bara, säger Christoffer Persson.

Växjö gjorde två snabba mål i mittperoden och höll sedan ledningen långt in i den trejde perioden. Med drygt två minuter kvar av matchen så styrde Victor Ejdsell in kvitteringen till 2-2 och HV flyttade sedan upp och gick för seger, något som dock skulle straffa sig. För med 22 sekunder kvar så fick gästerna ett friläge efter en snabb omställning och lyckades så sätta 2-3.

– Det är slarvigt, onödigt och det känns surt. Jag tycker att vi är värda minst en poäng, så det känns oerhört surt. Vi är ett varannan-match-lag och går upp och ner i matcherna, vilket är något vi måste ändra på illa kvickt, för nu är det inte långt kvar. Och vill vi ha en lång vår så måste vi bli stabilare.

Christoffer Persson gjorde sin andra match tillbaka efter skada och har visat stabila insatser defensivt, men har dessutom tagit fler skott på mål i de två senaste matcherna, än han gjort tidigare och verkar sugen på att spräcka sin 130 matcher långa måltorka.

– Ja det hade ju varit gött att spräcka nollan, men det är inget jag tänker på. Jag är ju inte här för att hänga kassar, men det är klart att det hade varit kul att spräcka den på något sätt. Det är alltid kul att göra mål, det var ju därför man började spela hockey från början.

På lördag åker HV71 till Linköping för ännu en tuff match och har dubbel revansch att utkräva, både för kvällens förlust, men även för förlusten mot Linköping senast.

– Vi vill nog lite för mycket på hemmaplan och gör det lite för svårt för oss själva, men på bortaplan har vi spelat bättre. Vi kommer med bättre approach till matcherna och spelar lite enklare.