Seger även i returmötet
Publicerad: 2020-01-26
Det blev full pott för HV71 under helgen i Örnsköldsvik, då MODO besegrades för andra dagen i rad. Återigen hade HV71 full kontroll på matchen och stod för en stark kollektiv insats. Sanni Hakala gjorde en stark match och stod för tre framspelningar.

Hemmalaget MODO var märkbart revanschsugna efter storförlusten igår och bjöd upp till fight betydligt mer i inledningen. Den fina starten till trots öppnade HV71 målskyttet i numerärt överläge genom Sidney Morin. Alba Gonzalo stod för flera starka räddningar och var betydligt mer sysselsatt än kollegan Shea Tiley var igår. HV71 kopplade grepp mot slutet utan att få hål på Klara Peslarova i MODO-kassen.

HV71 behöll greppet efter pausvilan och fick flera långa anfall tidigt i mittperioden. I just ett sådant anfall utökade Hanna Olsson, elegant framspelad av Sanni Hakala. Det samarbetet fortsatte ge utdelning ett par minuter senare, då Hakala kom med fart från egen zon, för att sedan hitta Olsson med en passning, som vackert fintade bort Peslarova och satte dit pucken i nät. MODO tog till slut timeout och lyckades efter det stävja offensiven något.

Anfallsspelet fortsatte sitta precis där det skulle för HV71 som fortsatt dominerade spelet. Åtta minuter in i perioden gjorde Kennedy Marchment sitt första mål för dagen, vilket innebar ytterligare en multipoängsmatch för kanadensiskan. Tempot sjönk efter målet en aning, men HV71 vägrade släppa in MODO i matchen och täppte till i defensiven. Alba Gonzalo fick likt Shea Tiley igår hålla nollan, vilket innebar att HV71 lämnar Örnsköldsvik med 10–0 i målskillnad under den här helgen.

MODO Hockey 0-4 HV71 (0–1, 0–2, 0–1)
07:19 0–1 (PP1) HV71 Sidney Morin (Marchment, Hakala)

24:04 0–2 (EQ) HV71 Hanna Olsson (Hakala)
26:20 0–3 (EQ) HV71 Hanna Olsson (Hakala, Morin)
48:13 0–4 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Kjellbin)

Skott: 14–29 Räddningsprocent: MODO: 86,21% , HV71: 100,00%
Utv. minuter: 4–4
PP: MODO: 0,00%, HV71: 50,00%