HV71 förlorade mot Linköping HC
Publicerad: 2018-09-20
MATCH
Det blev ingen revansch för HV71 efter premiärförlusten mot Färjestad. Linköping blev en för svår motståndare och HV71 förlorade tillslut med hela 5-1. Andreas Thuresson gjorde HV71:s mål.

Det var Linköping som började matchen bäst och kunde också ta ledningen i den fjärde minuten. Efter den hade HV71 två lägen i powerplay men utdelningen uteblev. Istället ökade LHC på sin ledning i periodens slutskede och hemmalaget hade 2-0 i paus.

– Vi kan bättre, slarvar lite i egen zon och måste trycka på ordentligt i andra perioden, sa Mattias Tedenby i Cmore efter första perioden.

HV71 kunde reducera tidigt i den andra perioden. Didrik Strömberg la en puck på mål som Andreas Thuresson kunde styra in. Men glädje vara inte länge då Linköping återtog tvåmålsledningen bara tre minuter senare.

I den tredje perioden hade HV71 inte mycket att sätta emot. Linköping gjorde både 4-1, 5-1 och HV71 förlorade även säsongens andra match.

Insatsen vi gör räcker inte för att vinna hockeymatcher. Vi är långt ifrån nöjda, sa Johan Lindbom i Cmore efter matchen.

Första perioden:
1-0 LHC Joe Whitney (Little)
2-0 LHC Johan Södergran (Billins, Larsson)

Andra perioden:
2-1 HV71 Andreas Thuresson (Strömberg, Berglund)
3-1 LHC Dan Pettersson (Karlström, Larsson)

Tredje perioden:
4-1 LHC Joe Whitney (Little, Bengtsson) PP1
5-1 LHC Johan Södergran (Lycksell, Brodecki)

Utvisningar: LHC x2 – HV71 x2

Skott: 28-37

Publik: 6185

Domare: Öhlund, Claesson

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners