J20 straffade av Frölunda
Publicerad: 2017-09-27
J20
HV71:s J20 förlorade sin första match för säsongen när man föll mot Frölunda med 3-4 efter straffar. HV:s mål gjordes utav Filip Sveningsson, Simon Holmström och Joakim Stjern Svensson.

HV71 tog en tidig ledningen i Frölunda Isstadion efter Filip Sveningssons 0-1 efter drygt tre minuter, men hemmalaget kvitterade ytterligare tre minuter senare. HV gjorde ett tidigt mål även i den andra perioden, denna gången via Simon Holmström, och denna gången tog det drygt fem minuter för Frölunda att kvittera. I den tredje perioden gav Joakim Stjern Svensson HV71 ledningen ännu en gång, men två minuter senare hade Frölunda kvitterat för tredje gången.

Matchen gick därmed till förlängning och sedan även straffar, och där var det Frölundas Oliwer Fjellström som klev fram och fixade extrapoängen till hemmalaget, vilket betyder att HV71 förlorade sin första match för säsongen.

Matchreferat av Max Bohlin, assisterande tränare J20

Första perioden börjar i ett högt tempo, där vi får första målet genom ett direktskott av Filip Sveningsson på assist av Max Wennlund och Alexander Holmberg. 7 minuter in i första reducerar Frölunda på en snabb spelvändning och ställningen är 1-1 efter första perioden. Spelmässigt är det mycket jämt där vi står upp bra mot Frölundas fart.

Andra perioden startar med en individuell prestation av Simon Holmström som efter ett långt byte i egen zon dribblar bort Frölundaspelare och skjuter upp pucken i nättaket till 2-1. Frölunda lyckas kvittera återigen och ligger på sista fem minuterna i vår zon. Ställningen är rättvist 2-2 inför sista perioden.

I tredje får vi flertalet chanser i spel 5-4. Vi får till slut utdelning då Joakim Stjern-Svensson skjuter in 3-2 på assist av Simon Holmström och Martin Jönsson med fem minuter kvar av matchen. Frölunda gör en riktig anstormning i slutet som leder till att de för tredje gången lyckas kvittera och matchen står 3-3 efter full tid.

Vi förlorar straffläggningen och får med oss en poäng. Trots förlusten är vi nöjda med vår prestation. Sett över tre perioder är det en högklassig och fartfylld ishockey mellan två riktigt bra lag.

Frölunda HC - HV71 4 - 3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

03:33 0 - 1 HV71 21. Filip Sveningsson (17. Wennlund, 9. Holmberg), EQ
06:43 1 - 1 FHC 8. Pontus Andreasson (71. Dahlin, 49. Elgestål), EQ

21:15 1 - 2 HV71 92. Simon Holmström, EQ
26:39 2 - 2 FHC 23. Jesper Emanuelsson (49. Elgestål, 38. Peterson), EQ

55:26 2 - 3 HV71 25. Joakim Stjern Svensson (92. Holmström, 23. Jönsson), PP1
57:39 3 - 3 FHC 71. Rasmus Dahlin (5. Westerlund), EQ