HV71 knep andraplatsen efter seger mot Färjestad
Publicerad: 2017-03-09
SHL
I säsongens sista grundseriematch besegrades Färjestad med 3-2 i Kinnarps Arena. En seger som innebär att HV71 slutar på en andraplats i serien. Målskyttar för hemmalaget denna kväll blev Adam Almquist, Pär Arlbrandt och Kevin Stenlund.

Matchinledningen blev dock en kalldusch för hemmalaget när Färjestad tog ledningen redan efter en minut. Efter en snabb spelvändning kunde Marcus Nilsson pricka in ledningspucken för gästerna.

HV71 återhämtade sig efter inledningen och med åtta minuter kvar av perioden kvitterade Adam Almquist tillställningen. Almquist sköt ett skott från blålinjen, Arlbrandt skymde framför mål och pucken letade sig in bakom Stefan Steen i Färjestadsmålet.

Stenlund matchhjälte
I den andra perioden tog HV71 ledningen när Färjestad precis hade klarat av spel i boxplay. Pär Arlbrandt stod parkerad framför mål och kunde enkelt lägga in 2-1 i öppen kasse efter att Stefan Steen tappat fästet i en sidledsförflyttning.

Matchen var en tät och intensiv tillställning sex och en halv minut in i mittperioden kvitterade Färjestad genom Joakim Nygård som tog sig runt kassen och hittade hålet mellan benskydden på Linus Söderström. Hemmalaget fick däremot sista ordet i perioden. Med endast 34 sekunder kvar tryckte Kevin Stenlund upp 3-2-pucken i krysset efter att Abbott vunnit tekningen. Ett mål som visade sig bli det matchavgörande.

– Det är en tajt match med två jämna lag. Skönt att vi fick 3-2, ett klasskott av Stenlund, sa Pär Arlbrandt efter andra perioden. Jag fick öppet mål, målvakten tappade skäret och det var bara lägga in den, var Arlbrandts kommentar på sitt 2-1-mål.

Den tredje perioden blev mållös och resultatet innebär att HV71 slutar på en andraplats i serien och blev även den enda laget i serien som släppte in under 100 mål.