• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Eftersnack med Kristofer Berglund

15 januari 2017 08:44
eftersnack

Det var 59 matcher sedan han gjorde mål senast, men på lördagskvällen var det dags att hitta nätmaskorna igen för en av matchens giganter, Kristofer Berglund. ”Det var självklart skönt”, säger Berglund efter matchen.


HV71 vann det första back to back-mötet mot Rögle med 3-1 i Ängelholm igår och följde upp det med ytterligare en seger hemma i Kinnarps Arena med 5-3 på lördagskvällen.
– Vi var bättre med idag. Vi stänger ner deras lägen och är effektiva när vi får våra chanser, precis som igår. Sen är det alltid skönt med seger och det var tre viktiga poäng idag, säger Kristofer Berglund efter matchen.

Alla fem HV-mål kom i den andra perioden, där man vände ett 2-1-underläge till en 5-2-ledning inför den sista akten. Och det hela iscensattes av ett powerplaymål från HV71, det första på de 31 senaste försöken i den spelformen.
– Jag skulle inte vilja säga att vi har hängt upp oss på det speciellt mycket, för vi har ju vunnit matcher ändå. Men det är klart att det ska bli sköt att släppa det och gå vidare.

Kvitteringen till 2-2 stod Berglund själv för, när han klippte in ett slagskott från blålinjen. Det var backens andra mål i HV-tröjan, som gjorde sitt senaste mål den 9 januari 2016. Alltså 59 matcher sedan.
– Det är ju en självklarhet att man försöker hjälpa laget genom att göra mål. Har man läge så ska man försöka sätta den, men sen är ju vissa bättre än andra på det. Men det var självklart skönt att göra mål igen.

Förutom många mål, så var lördagens drabbning mellan HV71 och Rögle en match som präglades av många utvisningar. Totalt delades 48 utvisningsminuter ut till lagen, som utnyttjade ett powerplayläge var.
– Jo men mötena med Rögle har varit tighta och bökiga, det va de även förra året. Sen är det alltid roligare med back to back-möten som spär på bökigheten lite. Sen har de spelare som spelar på känslor. De är stora och tunga och tjänar på att böka, det är deras spelstil.

I och med kvällens seger så har HV71 tagit poäng i sju raka matcher och klättrar därmed upp till fjärde plats i tabellen, när 18 omgångar av grundserien återstår. Närmast väntar en tuff match om tre nya poäng mot ett formstarkt Djurgården uppe i Stockholm, som vunnit fyra av sina fem senaste matcher.
– Vi måste bara fortsätta spela tight. Nu är vi på sluttampen och alla poäng viktiga. Det blir extra viktigt att vi går ihop som lag. Vi hade en dålig period där på fyra, fem matcher, men jag tycker att vi har skärpt till oss litegrann efter det, och nu är vi på väg uppåt igen, vilket jag hoppas bygger oss.