Blytung seger i tredje kvalmötet
Publicerad: 2021-04-12
För tredje gången av tre möjliga i matchserien slutade matchen 2–1. Den här gången till HV71:s favör, efter sextio minuters hård kamp. Jonas Gunnarsson stod för en stark insats och blev särskild matchhjälte.

Den tillknäppta och kompakta matchbild vi kommit att lära känna hittills i den här matchserien visade sig tidigt bestå. Efter tolv minuter hade fyra skott på mål avlossats, vilket beskrev inledningen ganska väl. Därefter öppnade spelet upp sig och spelvändningar präglade spelet, där HV71 kom till en rad bra möjligheter. Det enda som saknades var det där sista. Brynäs skapade också en del mot slutet, men möttes av en het Jonas Gunnarsson som såg till att perioden förblev mållös.

HV71 inledde mittperioden övertygande, men det var ändå Brynäs som kom att öppna målskyttet. Emil Molin satte nämligen dit matchens första fullträff i powerplay. Målet följdes av en blixtsnabb kvittering från HV71, genom Fredrik Forsberg i spelsekvensen efter. Hemmalaget kunde sånär återta ledningen kort därpå, men Jonas Gunnarsson bjöd då på en delikatess och stoppade möjligheten med sin målvaktsklubba. Det chansrika spelet fortsatte prägla perioden, men resultatet stod sig vidare.

Anton Wedin satte ton från första nedsläpp i den tredje perioden och gjorde nästan helt på egen hand 2–1. Med överbliven powerplaytid från föregående period fanns stora ytor, vilka Sundsvall-sonen utnyttjade med en åkning över hela banan, för att sedan efter samspel med Jordan Murray panga in pucken från blålinjen med ett stenhårt avslut. Brynäs tryckte på mer och mer ju längre perioden led, men möttes av ett hårt jobbande HV71. Anton Wedin matchades särskilt hårt i matchen och var tillsammans med Jonas Gunnarsson en stor förgrundsfigur. Trots en nervpirrande avslutning stod sig resultatet matchen genom och HV71 plockade en blytung seger i kampen om fortsatt överlevnad i SHL.

Brynäs IF 1-2 HV71 (0–0, 1–1, 0–1)
Period 1:
Inga mål.

Period 2:
28:33 1–0 (PP1) BIF Emil Molin (Rödin, Scott)
29:26 1–1 (EQ) HV71 Fredrik Forsberg (Törngren, Johansson)

Period 3:
40:24 1–2 (PP1) HV71 Anton Wedin (Murray, Önerud)

Skott: 23–17
Räddningsprocent: BIF: 88,24% , HV71: 95,65%
Utvisningsminuter: 2–4
PP: BIF: 50,00%, HV71: 100,00%

Skribent Jesper Liljegren
Huvudsponsor
Premiumpartners