Målkalas när J20 vann
Publicerad: 2018-12-02
J20
HV71:s J20 tog tre nya poäng när Malmö Redhawks besegrades med 7-6 på hemmaplan. Zion Nybeck, Anton Heikkinen och Joakim Stjern Svensson gjorde två mål vardera och Karl Smedberg ett i segern.

I den första perioden såg det ut som att HV71 skulle få en enkel resa genom söndagens omgång i J20 SuperElit Södra. Anton Heikkinen gjorde nämligen 1-0, Zion Nybeck 2-0 och Karl Smedberg 3-0, innan Zion Nybeck gjorde sitt andra och satte 4-0 till HV71, som också vann skotten med 13-2. Anton Heikkinen gjorde 5-0 tidigt in mittperioden, innan Malmö tillsut fick in en reducering.

När Joakim Stjern Svensson sedan satte 6-1 med knappt 11 minuter kvar av matchen, så trodde nog de flesta att spiken satt i kistan. Gästerna hade dock inte gett upp. Malmö gjorde nämligen tre mål inom loppet av 100 sekunder och gick upp till 6-4. Joakim Stjern Svensson svarade med att pilla in sitt andra mål för matchen och 7-4, men Malmö svarade med ytterligare två snabba mål och 7-6 stod på resultattavlan när 34 sekunder återstod. Gästerna försökte desperat att tycka in en kivtterin, men HV höll undan och plockade hem samtliga tre poäng.