Lina Van Noort inför helgens matcher mot AIK och SDE
Publicerad: 2020-11-20
SDHL
HV71 tar i helgen emot AIK och SDE på hemmaplan i Husqvarna Garden. Vi pratade med målvakten Lina Van Noort inför matcherna.

HV71 Dam var under föregående helg lyckosamma när de vann både mot Brynäs och Leksand på ett övertygande sätt. Speciellt viktig var matchen mot Brynäs som placerar sig strax före, på en andraplats i tabellen, med segern krympte laget avståndet ytterligare. Målvakten Lina Van Noort stod för två solida insatser och gjorde flertalet vassa räddningar.

– Det var en bra helg för oss och extra skön var segern mot Brynäs. Vi spelar just nu riktigt bra som lag efter en lite trögare start på säsongen, saker och ting börjar sätta sig mer och mer. Som målvakt är du beroende av ett bra försvarsspel och det börjar verkligen sätta sig.

Lina Van Noort har vaktat målet totalt sex gånger denna säsong och redan nu så har hon gjort mer matcher mellan stolparna än året innan.

– Det är jättekul att få spela, det är därför man orkar och kan motivera sig till att lägga ner all tid på träna. Mitt eget spel har känts bra men som vanligt så är du som målvakt beroende av dina medspelare och dom har hjälpt mig mycket.

Laget har nu två vassa målvakter i Alba Gonzalo och Lina Van Noort och konkurrenssituationen mellan målvakterna är något Van Noort tycker är bra.

– Det är riktigt kul, varje gång man kommer till träningen försöker man tävla och göra sitt allra bästa. Alba och jag har ett bra samarbete där vi både sporrar och stöttar varandra.

I helgen väntar två nya matcher och laget har revansch att utkräva mot ett av lagen.

– Vi förlorade mot AIK sist och där vill vi definitivt ta revansch. Men som helhet har vi just nu en bra känsla i gruppen och vi går in i båda matcherna med ett gott självförtroende. Följer vi vår game plan och gör det vi är bra på så har vi goda chanser i båda matcherna, avslutar Lina Van Noort.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners