HV71 förlorade på Esa Keskinen Night
Publicerad: 2018-02-10
MATCH
HV71 förlorade en tät och, långa stunder, grinig match mot Brynäs med 1-3. Mattias Tedenby blev enda målskytt för hemmalaget.

Det var upplagt till rejäl fest i Kinnarps Arena på lördagseftermiddagen med en fullsatt arena och Esa Keskinen-night på agendan. Gästande Brynäs ville dock annat och tog med sig samtliga poäng hem till Gävle.

Brynäs inledde målskyttet i mitten av den första perioden. En snabb spelvändning från bortalaget bäddade för poängkungen Aaron Palushaj som med ett dragskott satte dit 0-1 bakom Pettersson-Wentzel.

HV71 skapade upp ett par farliga målchanser till kvittering i slutet av perioden. Men bortalaget stod emot och HV71 fick ta pausvila utan att spräcka Brynsmålvakten David Rautios noll.

Tedenby målskytt för hemmalaget Hemmalaget öppnade andra perioden piggt och radade upp chanser mot Brynäs-målet men trissan ville inte in. Till slut gav den tunga pressen utdelning när Mattias Tedenby hittade luckan ovanför Rautios axel.

Glädjen i HV-lägret blev kortvarig när Brynäs återtog ledningen kort efter kvitteringen. Återigen noterades Aaron Palushaj som målskytt med ett skott från tekningscirkeln.

• Det är otroligt kul att spela och det är mycket känslor därute. Vi blandar och ger lite i vårt spel och måste upp med passningsspelet och se upp för deras kontringar sa Victor Ejdsell efter den andra perioden.

Ejdsell hade ett farligt läge att kvittera i slutet av perioden men David Rautio gjorde sig stor och räddade.

• Jag var ganska säker på att jag skulle hänga den där så det var tråkigt.

Närmre än Ejdsells målchans kom inte HV71 en kvittering den här eftermiddagen och slutresultatet skrevs till 1-3 där Gävlelaget punkterade matchen med mål i tom kasse med 18 sekunder kvar.