Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Måndag Mån 28 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Idag 8 December Dec
Fredag Fre 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan

Juniorkollen: Seriepremiär för J20

5 september 2022 15:54
JUNIOR

Försäsongerna lider mot sitt slut för våra juniorlag och redan till helgen är det seriepremiär för J20, som inleder med dubbla hemmamatcher. "Det ska bli kul att se grabbarna in action", säger J20:s tränare Christoffer Persson.


J20:
Efter en hård sommarträning, där mycket fokus har lagts på fysträningen, har juniorerna i J20 fortsatt med tuff fys och mycket fokus på försvarsspel under försäsongen. Sex träningsmatcher har hunnit avverkas med blandade resultat, men i det stora hela är laget ungefär där de vill vara.

– Vi har haft en bra försäsong, det är klart att vi hade velat några fler matcher, men det finns många delar i spelet som ser bra ut. Vi har lagt fokus på försvarsspelet och kommer fortsätta med det under hösten. Istället för att trycka in hela spelidén på en gång så fokuserar vi på vissa delar och bygger därifrån och dessutom tror vi på ett bra försvarsspel för att kunna gå långt, säger J20:s tränare Christoffer Persson.

Till helgen drar seriespelt igång och J20 inleder med dubbla hemmamatcher mot Södertälje respektive Västerås. Målet för hösten är att laget ska ta sig till J20 Topp 10, innan nya mål ska sättas upp. Men till premiären hoppas Persson att laget får tillbaka några spelare som har dragits med skavanker under försäsongen och att de kan räta vissa frågetecken innan det blir skarpt läge på lördag.

– Det är alltid lite pirrigt inför seriestart, men det ska bli kul att se grabbarna in action. Nu slåss vi om poäng, så det är dags att lägga i en växel till. Vi är ett hårt jobbande lag med många individuellt skickliga spelare, så vi kan nå långt. Sen håller vi på med utvecklign, så jag oppas att så många killar som möjligt får testa på a-lagsspel och spel med landslag.

J18:
Till skillnad från J20, så har J18 drygt två veckor kvar innan deras seriespel drar igång. Tränaren Tom Jankovic är nöjd med hur det har sett ut hittills, men vet att det finns mer att hämta hos samtliga spelare.

– Vi har hittills jobbat på att sätta grunderna i vår spelidé, i allt från anfalls- och försvarsspel till press- och styrspel. Vi har en individuellt skicklig grupp, kanske den skickligaste i serien, men vi har inte riktigt fått ut det vi har hoppats på hittills, säger Tom Jankovic.

I det stora hela handlar det enligt Jankovic om tävlingsnivån i gruppen. I en grupp med många nya och unga spelare, som inte har spelat och tränat ihop så länge, så har det hittills varit väldigt försiktigt på isen.

– Vi har en väldigt försiktig grupp som är rädda om varandra. Det är många nya killar som håller på att lära känna varandra och hitta sin plats i gruppen, vilket gör att tävlingsnivån inte har kommit upp till den nivån vi hade hoppats.

Och just tävlingsnivån har varit den tydligaste faktor till varför laget inte har kommit upp i nivå under de fyra träningsmatcher som hinnits med. Två delar som måste upp i nivå under de tre återstående träningsmatcherna innan serien drar igång den 25:e september.

– Tävlingsnivån och passningsspelet, där har vi två bitar vi måste jobba med. Passningarna kommer med tiden, så det är jag inte orolig för, men nu handlar om att väcka grabbarna så att de börjar tävla. Det som är bra att är vi vunnit två av fyra matcher, trots att spelet inte varit på topp, så vi har en väldigt hög lägstanivå. Men framåt vill jag se att vi tävlar mer än motståndarna.

U16:
Det yngsta laget i elitblocket har även de en bit kvar till seriepremiären, vilket ger laget en chans att bygga vidare på de delar som det redan har lagts stor fokus på under de inledande veckorna.

– Vi jobbar mycket på att sätta grunderna i vårt spel. Det kan handla om hur vi täcker den defesiva zonen, hur vi ställer om snabbt, ingångar i offenziv zon och special teams. Men det handlar även om teoretiska bitar där vi lär killarna vad vi förväntar oss av de och vilka roller de har i laget, säger tränaren Jakub Hoferica.

För U16-laget handlar det mycket om att lära sig strukturen i spelet, principer och att hitta goda vanor på träningar och matcher. Därför har det varit mycket fokus på lagspelet på isen, men även teorin mellan träningarna, något som gett effekt direkt.

– Jag ser stora förbättringar både teoretiskt och praktiskt redan nu. Alla killar har visat en skarp utvecklingskurva på en redan hög skicklighetsnivå, vilket är väldigt positivt. Vi har en knappt månad kvar till seriestart och kommer att hinna med många matcher till, där jag hoppas att vi kan spetsa till det ytterligare.