Klar förlust i Oskarshamn
Publicerad: 2021-03-25
För andra kvällen den här veckan föll HV71 med besked. Den här gången på bortais mot Oskarshamn, där siffrorna skrevs till blytunga 7-0 när allt var sagt och gjort.

Med ett stundande kval tillmötes handlade äntrade HV71 isen i Be-Ge Hockey Center med målet att hitta en bra känsla inför de helt avgörande matcherna. Hemmalaget IK Oskarshamn kämpade samtidigt för att hamna på säker mark i tabellen och kom trots liknande pressade förhållanden ut starkt i matchen. Det ledde sedermera till ett ledningsmål genom kanadensaren Tyler Kelleher. HV71 hade svårt att få till spelet och hamnade på hälarna vid flera tillfällen, men räddades av Jonas Gunnarsson mellan stolparna.

Oskarshamn fortsatte på inslagen väg i den andra perioden och kom ut med samma intensitet och det dröjde inte länge innan Jonas Engström styrde in 2-0. HV71 kunde trots möjlighet i powerplay inte få in pucken trots en rad möjligheter. Istället väntade en målkavalkad av Oskarshamn som hittade nätet tre gånger om under loppet av lika många minuter, målskyttar var i ordning Max Veronneau, Tyler Kelleher och Fredrik Olofsson. Det var med andra ord ett lag på banan, vilket blev än tydligare när HV71 avslutade perioden med att dra på sig en fyraminutersutvisning.

En utvisning vilket kom att kosta, då hemmalaget prickade in 6-0 tre minuter in i slutperioden. HV71 fortsatte att trampa vatten i offensiven och trots att heder var på spel fortsatte Oskarshamn diktera villkoren. Kim Rosdahl strödde ytterligare salt i såren genom att kontra in 7-0. Målstormen bedarrade sedan och spelet lugnade sig en aning, men det förblev tydligt att HV71 har mycket att slipa på inför de stundande kvalmatcherna för fortsatt överlevnad i SHL. En blytung kväll i Oskarshamn var till ända.

IK Oskarshamn 7-0 HV71 (1-0, 4-0, 2-0)