"Lillis" inför säsongens första träningsmatch
Publicerad: 2019-08-07
HERR
På torsdag kväll väntar säsongens första träningsmatch för HV71 när man möter Frölunda i Kungsbacka Ishall. Laget kommer till matchen med några dagars tuffa ispass i ryggen: "Det viktiga är att få svar på att vi ligger rätt till fysmässigt", säger Stephan Lundh inför matchen.

I lördags klev HV71 på isen i Kinnarps Arena och nu bara några få dagar senare är det säsongens första träningsmatch som väntar laget. För motståndet står de regerande Svenska mästarna Frölunda HC på bortaplan.

– Vi har haft en bra första vecka där vi jobbat mycket med försvarsspelet. Det har blivit två ispass per dag blandat med fys, säger "Lillis" om dagarna som gått.

Precis som förra säsongen premiärspelar HV71 mot Frölunda i Kungsbacka Ishall. Då vann HV71 matchen med 3-2 efter en stark första period.

– Det blir kul att möta de regerande mästarna direkt. Det viktiga är att få svar på att vi ligger rätt till fysmässigt. Det är svårt sätta krav på att spelet ska sitta där men självklart vill man se att det vi tränat på ska synas där ute. Det är också viktigt att de nya killarna får visa upp sig och få matchvana, framför allt Juuso Ikonen och Anthony Camara som kom in förra veckan. De andra har varit med ett tag och vi har haft löpande samtal med dom hur vi ska spela. Juuso och Anthony är duktiga hockeyspelare, så de anpassar sig snabbt, säger "Lillis".

"Lillis om läget i laget:
– Det blir fullt magasin imorgon med åtta backar och 13 forwards där alla kommer dela på istiden, avslutar han.

Matchen startar kl 19:00 och sänds på C More

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners