VI ÄR TILLBAKA!
Publicerad: 2022-05-04
HockeyAllsvenskan Slutspel
HV71 vinner den sjätte finalen mot Björklöven med 3–2 efter förlängning. Stor matchhjälte Fredrik Forsberg med tre mål.

Det var en ganska till tillknäppt första period i den sjätte finalmatchen. Båda lagen skapade målchanser och HV71 hade också en puck från Fredrik Forsberg i mål, men som efter en stunds videogranskning dömdes bort. Adam Åhman stod för ett par viktiga räddningar och agerade stabilt i sin första match från start.

I den andra perioden fortsatte det kontrollerade spelet på isen. Få målchanser från båda lagen och det blev därför extra viktigt att utnyttja sina numerära överlägen. Det gjorde HV71, två gånger om. Först efter drygt halva perioden gjorde Fredrik Forsberg ledningsmålet. Men det dröjde några minuter efter att pucken gick in som målet godkändes. Efter en avblåsning åkte domarna och tittade på en situation där Forsberg sköt ett skott i ribba, trodde man, men i själva verket var pucken inne och HV71 hade gjort matchens första mål. En stund senare var det återigen dags för Forsberg i spel fem mot fyra. Denna gång hittade en sittandes Tyler Vesel en fri Fredrik Forsberg som sköt in 2–0 till HV71 efter 14:24. Björklöven hade en riktigt farlig chans i en två mot ett-läge, men där stod Adam Åhman för en högkvalificerad räddning och ställningen var fortsatt 2–0 efter 40 spelade minuter.

I den tredje perioden jagade Björklöven reducering och efter 11 minuter kom också 1–2-målet i spel fem mot fyra. Olle Liss fick öppet läge och sköt in pucken bakom Adam Åhman. HV71 backade hem allt mer och med knappt fyra minuter kvar lyckades hemmalaget få in kvitteringen. En styrning framför mål ställde Adam Åhman och det var 2–2 på tavlan.

Matchen gick till förlängning där den första perioden blev mållös. Där hade Björklöven ett spelövertag och skapade de bästa chanserna.

I den andra förlängningsperioden började HV71 i spel fem mot fyra och där avgjorde Fredrik Forsberg efter 45 sekunder!