Figrens kanon fixade segern i första kvarten
Publicerad: 2019-03-22
Slutspel
HV71 vänder och vinner den första kvartsfinalen borta mot Färjestad med 2-1 efter en sen kvittering av Martin Thörnberg och ett övertidsavgörande från Robin Figren.

För nionde gången i klubbarnas historia ställs HV71 och Färjestad mot varandra i ett SM-slutspel. HV71 har endast vunnit två av dessa serier, men fick på fredagen en härlig start i Karlstad, mot en eventuell tredje.

Den första kvartsfinalen blev en tight tillställning där de två första perioderna slutade mållöst, trots ett spelövertag från hemmalaget. Det dröjde till den trettonde spelminuten i den tredje perioden innan Färjestad tog ledningen i powerplay, vilket tvingade HV till att satsa allt framåt.

Jonas Gunnarsson fick lämna kassen för att ge HV ett numerärt övertag, vilket resulterade i att kapten Martin Thörnberg klev fram och tryckte in kvitteringen till 1-1 med 50 sekunder kvar av ordinarie tid. Matchen gick således till förlängning, där Robin Figren klev fram och blev matchhjälte när han dundrade in 2-1 via stolpen i powerplay.