HV-podden med Anders Wallin

18 maj 2020 16:24
HV-PODDEN

Han beskrivs ofta som den mest talangfulla spelaren i HV71:s historia. Med sin fina skridskoåkning och sin härliga klubbteknik gjorde han saker i Rosenlundshallen som aldrig tidigare skådats. Nu har Anders Wallin precis fyllt 70 år och HV-podden träffade den legendariska lagkaptenen för ett snack om sin hockeykarriär.


Anders Wallin är en av HV71:s stora spelare med tio säsonger i klubben varav sex år som lagkapten. Men det var först vid 16 års ålder han började spela hockey - då i Husqvarna IF.

– Som liten bodde jag nästan på Vapenvallen och varje dag efter skolan tog jag på mig skridskorna hemma och gick på skridskoskydden ner till isbanan. Där var jag och spelade flera timmar varje kväll. Det var så jag lärde mig. Innan jag fyllt 16 år hade jag aldrig spelat i ett lag, säger Anders Wallin.

Under hela 70-talet var Anders Wallin liraren från sin backplats. Ofta i backpar med sin kompis, granne och svåger Bengt Halvardsson.

– Jag var aldrig någon hård spelare som tacklade eller så. Det var Bengt som stod för det tuffa spelet och det var nog därför vi kompletterade varandra så bra. Många matcher på 70-talet var ganska hårda, inte minst de mot Bäcken och Nacka, då var det skönt att ha med sig Bengt på isen.

Förutom Johan Davidsson är Anders Wallin den spelaren som varit lagkapten längst tid med sina sex år i HV71.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, inte innan HV71 samlade alla lagkaptener på Captains Night häromåret. Då var kaptensrollen mer att åka och hälsa på domare, nu är det nog en större roll. Men det är klart något gjorde jag väl bra eftersom Göte valde mig under så lång tid.

Anders Wallin blev HV71 trogen under hela sin hockeykarriär ,trots erbjudanden från andra klubbar, och elitseriesäsongen 79/80 blev det sista innan skridskorna lades på hyllan.

Lyssna på hela intervjun med Anders Wallin om sin hockeykarriär i HV71 i HV-podden.

Libsyn: http://hvpodden.libsyn.com

Itunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/hv-podden/id994487742?l=en

Acast: https://www.acast.com/hvpodden

Spotify: https://open.spotify.com/show/3VIwSMsqlVeuhPYQlyxIy4?si=aXWKWciTT1G02EdUGrDnsA